Mainos

Antola haluaa arvion EU-politiikasta

Professori Esko Antola ehdottaa selvitystä Suomen EU-politiikasta.

Professori Esko Antola ehdottaa, että hallitus teettäisi selvityksen Suomen EU-politiikasta. Jäsenyyden saavutuksia ja ongelmia arvioimaan pitäisi asettaa riippumaton viisaiden henkilöiden ryhmä, hän sanoo sanomalehti Kalevan haastattelussa.

Antolan mielestä EU-kriittisyys on lisääntynyt Matti Vanhasen hallituksessa. -Ulkoministeri Erkki Tuomiojan linja on vahvistanut otettaan, hän sanoo.

Myös kokoomusopposition kritiikki Suomen jäämisestä unionin ytimen ulkopuolelle ihmetyttää Antolaa. Kritiikissä unohtuu hänen mielestään se, että EU on muuttunut.

-On turha puhua kovasta ytimestä, kun yhtä sellaista ei ole enää. Nyt ei ole tiivistyvää, vaan hajaantuva ja eriytyvä unioni. Suomen EU-linjan pitää elää unionissa tapahtuvien muutosten mukaan.

Antola ennustaa, että Suomella on suuria vaikeuksia saada pohjoiset ja itäiset alueet korkeimman aluetukiluokituksen piiriin EU:n tulevalla rahoituskaudella. Harvalla asutuksella perusteleminen on hänestä vaikeata, koska EU:ssa on useita Suomea köyhempiä jäsenmaita.

Esko Antola työskentelee Jean Monnet -professorina Turun yliopistossa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.