Mainos

Antisemitismi kasvanut Ranskassa

Kärjistyvä Lähi-idän kriisi heijastuu Euroopassa ennen kaikkea Ranskassa, missä asuu sekä juutalais- että arabiväestöä. Ranskan juutalaisten kärsimä antisemitismi on jyrkässä nousussa ja yhä väkivaltaisempaa. Juutalaiset epäilevät, että sen takana on maan arabiväestö.

Ranskassa asuva Euroopan suurin juutalaisväestö, yli 650 000 henkeä, on jo toista vuotta eli Lähi-idän nykyisten levottomuuksien alusta lähtien valittanut antisemitismin noususta Ranskassa. Nyt myös viranomaiset ja maan poliittinen johto alkavat ottaa tilanteen tosissaan.

Pariisin juutalaiskaupunginosassa on viime aikoina oltu varuillaan. Poliiseja on kaikkialla ja synagogien polttamisen jälkeen niiden vartiontia on lisätty yli tuhannella poliisilla. Toista vuoden aikana Ranskan juutalaisiin kohdistuneita väkivaltaisuuksia on ehtinyt tapahtua jo yli 400. Viime viikkojen aikana tilanne on kärjistynyt samaa tahtia kuin Lähi-idässä.

Ainakin toistaiseksi Ranskan juutalaiset ovat itse saaneet pidetyksi rivinsä rauhallisina ja ylipäätään syyskuun 11. päivän jälkeen arabiväestöön kohdistunut arvostelu on jäänyt Ranskassa laimeaksi. Vasta viime viikkoina antisemitismin kihdyttyä epäilyt ovat alkaneet kohdistua arabiväestöön.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.