Antiguas Reservas Cabernet Sauvignon 2002

  • Chile
  • Cousiño-Macul, DO Valle del Maipo
  • Alkon numero: 459827
  • Hinta: 11,47 €

Cousiño-Maculin tilalla on viljelty viiniä jo konkistadorien ajoista lähtien, vuodesta 1546. Cousiñon perhe on omistanut tilan vuodesta 1856. Viiniliike käyttää ainoastaan itse tuottamiaan rypäleitä, jotka käytetään viiniksi ja pullotetaan tuottajan omalla viinitilalla.

Macul sijaitsee Santiagon välittömässä läheisyydessä kaupungin kaakkoispuolella, Maipo-joen laaksossa, aivan Andien juurella. Maaperä vaihtelee suuresti ohuesta ja kivisestä korkeammilla rinteillä paksuun ja hedelmälliseen laakson alavammissa osissa.

Alueella vallitsee välimerellinen ilmasto. Kesät ovat kuivia ja lämpimiä, ja talvella ei yleensä ole pakkasta. Andien rinteillä puhaltavat viilentävät tuulet aiheuttavat suuret yö- ja päivälämpötilavaihtelut. Rannikkovuoret toisaalta tasoittavat valtamereltä puhaltavia tuulia.

Viini on väriltään syvä, tumman kirsikan sävyinen. Tuoksu on puhdas ja selkeän mustaherukkainen. Siinä on mukana lakritsia, mausteisuutta ja hillomaista hedelmäisyyttä. Maku on täyteläinen, lämmin ja mehevä sekä tasapainoisen suklainen.

Minkä kanssa?

Viini on parhaimmillaan voimakkaiden liharuokien ja reilujen pihvien kanssa tarjottuna. Myös kypsät juustot ja tomaattipohjaiset pastat viihtyvät viinin seurassa.

Tarjoile noin 16-18 asteisena.

Viiniartikkeli: Sommelier Petri Pellinen/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja