Anthony Joshuan fyysisyys avainasemassa MM-ottelussa – "Nyt tulee totuus esiin"

Anthony Joshua lähtee selvänä ennakkosuosikkina kahden raskaan sarjan mestarin väliseen MM-otteluun, arvioi nyrkkeilyvalmentaja ja -manageri Pekka Mäki.

Raskaan sarjan vetonaulauksi noussut Joshua kohtaa WBO-liiton mestarin Joseph Parkerin 31. maaliskuuta Cardiffissa. Panoksena on myös Joshuan kolme MM-vyötä.

Mäen mielestä Joshuan ennakkosuosikin aseman puolesta puhuu monikin asia.

– Parkerilla on ihan hyvä iskunkestävyys, mutta onko häntä lyöty kunnolla? Joshualla on ollut kovempia vastustajia kuin Parkerilla, Mäki aloittaa.

– Joshua dominoi voimallaan, ja uskon, että se tulee olemaan nytkin ratkaiseva asia. Sen lisäksi hän on nopea.

– Parker ei sen lisäksi ole otellut Briteissä suuren ja vihamielisen yleisön edessä. Se on henkisesti kova paikka, Mäki luettelee.

Mäki pitää isokokoista brittiä 70-30-suosikkina. Vaikka Joshuan otteleminen oli edellisessä Carlos Takam -kohtaamisessa ajoittain hieman huolimatonta, Mäki ei usko siihen, että tämä suhtautuisi vastustajiinsa köykäisesti. 

– Parker on painostava nyrkkeilijä. Jos hän saa Joshuan peruuttamaan, niin siinä voi olla haastetta britille. Molemmat ovat tottuneet painamaan päälle.

– Joshuan fyysisyys on kuitenkin aivan eri luokkaa, mitä Parker on aikaisemmin tottunut kohtaamaan. Nyt tulee tavallaan totuus esiin. Mielenkiintoinen ja viihdyttävä ottelu on tiedossa, siinä ei iskuja säästellä, Mäki herkuttelee.

Seuraavaksi himoittu megaottelu?

Raskaassa sarjassa tapahtuu muutenkin maaliskuussa, sillä WBC-mestari Deontay Wilder iskee yhteen kuubalaisen Luis Ortizin kanssa New Yorkissa kuun 3. päivänä.

Vaikka Ortiz on vahva, Mäki pitää Wilderia ylivoimaisena suosikkina.

– Ortizin jalkatyön heikkous ja Wilderin ulottuvuus tekevät ottelusta Wilderille helpon.

– Tasollisesti tämä voi silti olla Wilderin tähän mennessä kovin vastustaja. Ortiz on ollut vältelty kaveri raskaassa sarjassa, mutta nyt hän saa mahdollisuutensa.

Jos maaliskuun MM-ottelut päättyvät ennakoidusti, seuraava luonnollinen askel olisi Joshuan ja Wilderin odotettu taisto.

– Molemmat ovat heitelleet ison meren yli aikamoisia herjauksia. Kyllä sen on pakko toteutua, Mäki ennakoi.

Lue myös:

    Uusimmat