Mainos

Antenniala tähtää digi-tv:hen

Satelliitti- ja antenniliitto SANT ry:n jäseninä olevien ohjelmajakeluyritysten, antenniliikkeiden, antennilaitteiden valmistajien ja maahantuojien yhteenlaskettu viime vuoden liikevaihto oli 783 miljoonaa markkaa, jossa on kasvua edellisvuoteen 12 prosenttia. SANT ry:n jäsenyritykset työllistivät noin 700 antennialan ja ohjelmajakelutoiminnan eri tehtävissä toimivaa henkilöä.

Analogisten satelliittikanavien kansainvälinen tarjonta supistui viime vuonna selvästi. Korvaavien ja uusien digitaalisten kanavien tarjonta sen sijaan kasvoi voimakkaasti. Muutos näkyi Suomessa selvimmin satelliittilähetysten yksityisvastaanoton markkinoilla. Yksityisvastaanottona satelliittikanavia seuraavien kotien määrä lisääntyi 25 000:lla. Satelliittikanavien yksityisvastaanottoon tarkoitettujen digivastaanottimien toimitukset kaksinkertaistuivat edellisvuoteen verrattuna.

Digi-tv ruuhkauttaa

Kansallisen digi-tv -toiminnan käynnistyminen ensi syksynä ruuhkauttaa antennityöt, SANT ennakoi. Ennen 1990-lukua valmistuneiden kerros- ja rivitalojen antenniverkot on kunnostettava tai uusittava digi-tv-kelpoisiksi, jotta digi-tv-palvelujen käyttöön voidaan siirtyä. Kaikkien taloyhtiöiden antennivahvistimiin tarvitaan lisäyksiä digikanavia varten.

(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja