Anteeksi, olet yhä kuollut – tuomari hylkäsi elävän miehen vetoomuksen

Yhdysvalloissa Ohiossa katoamisensa jälkeen kuolleeksi julistettu, mutta hyvinkin elossa oleva mies, pysyy yhä kuolleena lain silmissä.

Oikeus hylkäsi 61-vuotiaan Donald Millerin vaatimuksen ja piti vuonna 1994 tehdyn kuolleeksi julistamisen voimassa, kertoo CNN.

Miller katosi vuonna 1986 menetettyään työpaikkansa. Hän jätti jälkeensä vaimon, kaksi lasta ja maksamattomia elatusmaksuja. Mies julistettiin laillisesti kuolleeksi kahdeksan vuotta myöhemmin.

Miller palasi Ohioon vuonna 2005 tietämättä, että hänet oli julistettu kuolleeksi. Mies oli toivonut saavansa uudelleen käyttöön sosiaaliturvatunnuksensa.

Ohion lain mukaan kuolleeksi julistamista ei kuitenkaan voi muuttaa kolmen vuoden jälkeen tapahtuneesta.

Vaimo tyytyväinen tuomioon

Kuolleeksi julistamisen voimassa pitäneen tuomari Allan Davisin mukaan tapaus on ainutlaatuinen.

– Yli 40 vuoden aikana ei ole tullut vastaan tällaista tapausta, tuomari totesi CNN:lle.

– Loppujen lopuksi kyseessä oli kuitenkin lain mukaan täysin selvä tapaus.

Millerin ex-vaimon asianajaja James Hammer oli tyytyväinen tuomioon. Miller oli ollut vaimolleen velkaa noin 25 000 dollarin elatusmaksut kuolleeksi julistamisensa hetkellä. "Kuoleman" jälkeen vaimo oli alkanut saada sosiaalitukea lasten kasvatukseen. Jos Miller olisi nyt julistettu jälleen eläväksi, vaimo olisi joutunut todennäköisesti maksamaan tuet takaisin.

– Emme todellakaan halunneet tätä, joten olemme tyytyväisiä tulokseen, Hammer totesi.

Vaikka vaimo olikin helpottunut oikeuden tuomiosta pitää miehensä yhä kuolleena, ei tällä Hammerin mukaan ole mitään kaunoja Milleriä kohtaan.

Donald Millerin asianajaja ei kommentoinut tuomiota. Millerillä on vielä 30 päivää aikaa valittaa tuomiosta.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat