Antautuneet Taleban-ministerit vapaiksi Kandaharissa

Kolme Afganistanin väliaikaiselle hallinnolle antautunutta Taleban-ministeriä on päästetty vapaiksi, kertoi afgaaniuutistoimisto AIP tänään.

AIP:n mukaan Kandaharin viranomaiset ovat vakuuttaneet, ettei antautuneita Taleban-hallinnon edustajia luovuteta Yhdysvaltoihin. -Me emme luovuta tällaisia Taleban-johtajia Amerikkaan. Tämä on meidän oma ongelmamme. He antautuivat vapaaehtoisesti, sanoi Kandaharin kuvernöörin Haji Gul Aghan edustaja.

Viranomaiset kertoivat eilen Kabulissa, että Taleban-hallinnon puolustus-, oikeus- sekä kaivos- ja teollisuusministerit ovat antautuneet Kandaharissa. Kuvernöörin edustajan mukaan kaikki, jotka antautuvat eivätkä ole pettäneet maataan, saavat armahduksen. Armahdus ei koske Osama bin Ladenia eikä Taleban-johtaja mullah Mohammad Omaria.

Afganistanin sisäministeriön edustaja sanoi tänään uutistoimisto AFP:lle, ettei Afganistanin kansa voi hyväksyä Taleban-ministereiden vapauttamista. Jos ministerit ovat syyllistyneet rikoksiin tai pettäneet kansansa, heidät pitäisi toimittaa ensin vankilaan ja sieltä oikeuden eteen, edustaja sanoi.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Tieto Taleban-johtajien vapauttamisesta on herättänyt närää Yhdysvalloissa. Aiemmin oli ilmoitettu, että kaikki entiset Taleban-johtajat ja al-Qaida-kytkennöistä epäillyt halutaan oikeden eteen. Guantanamon tukikohdassa Kuubassa varaudutaan jopa pariin tuhanteen vankiin.

(Huomenta Suomi 10.01.2002)

Lue myös:

    Uusimmat