Mainos

Antautuneet Taleban-ministerit vapaiksi Kandaharissa

Kolme Afganistanin väliaikaiselle hallinnolle antautunutta Taleban-ministeriä on päästetty vapaiksi, kertoi afgaaniuutistoimisto AIP tänään.

AIP:n mukaan Kandaharin viranomaiset ovat vakuuttaneet, ettei antautuneita Taleban-hallinnon edustajia luovuteta Yhdysvaltoihin. -Me emme luovuta tällaisia Taleban-johtajia Amerikkaan. Tämä on meidän oma ongelmamme. He antautuivat vapaaehtoisesti, sanoi Kandaharin kuvernöörin Haji Gul Aghan edustaja.

Viranomaiset kertoivat eilen Kabulissa, että Taleban-hallinnon puolustus-, oikeus- sekä kaivos- ja teollisuusministerit ovat antautuneet Kandaharissa. Kuvernöörin edustajan mukaan kaikki, jotka antautuvat eivätkä ole pettäneet maataan, saavat armahduksen. Armahdus ei koske Osama bin Ladenia eikä Taleban-johtaja mullah Mohammad Omaria.

Afganistanin sisäministeriön edustaja sanoi tänään uutistoimisto AFP:lle, ettei Afganistanin kansa voi hyväksyä Taleban-ministereiden vapauttamista. Jos ministerit ovat syyllistyneet rikoksiin tai pettäneet kansansa, heidät pitäisi toimittaa ensin vankilaan ja sieltä oikeuden eteen, edustaja sanoi.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Tieto Taleban-johtajien vapauttamisesta on herättänyt närää Yhdysvalloissa. Aiemmin oli ilmoitettu, että kaikki entiset Taleban-johtajat ja al-Qaida-kytkennöistä epäillyt halutaan oikeden eteen. Guantanamon tukikohdassa Kuubassa varaudutaan jopa pariin tuhanteen vankiin.

(Huomenta Suomi 10.01.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.