Mainos

Ansip torjui ihmisoikeussyytökset

Pääministeri Ansip sanoi, että Tallinnan mellakoissa kaltoin kohdelluilla on ollut mahdollisuus hakea oikeutta. Viron puolustusministeri haluaa selvittää, onko Viron valtion verkkosivujen jatkuva häirintä hyökkäys koko Natoa vastaan.

Viron pääministeri Andrus Ansip torjuu ihmisoikeusjärjestö FIDH:n syytökset, että Viron poliisi olisi toissa viikon mellakoita taltuttaessaan rikkonut ihmisoikeuksia.

Ansip korosti, että itsensä väärin kohdelluiksi tunteneilla on ollut mahdollisuus kääntyä oikeusviranomaisten puoleen. Oikeus on pätevä arvioimaan, onko valituksissa aihetta jatkotoimiin, pääministeri sanoi hallituksen tiedotustilaisuudessa tänään.

Sekä Ansip että puolustusministeri Jaak Aaviksoo kiittelivät kansalaisia siitä, että voitonpäivän vietto sujui Virossa rauhallisesti.

Viro selvittää Naton kannan nettihyökkäyksiin

Vaikka tilanne Viron sisällä on tyyntynyt, Aaviksoon mukaan ulkomailta tulevat hyökkäykset Viron valtionhallinnon verkkosivuja vastaan jatkuvat yhä. Niiden tutkimiseen on saatu apua Yhdysvaltain ja EU:n asiantuntijoilta.

Aaviksoo aikoo selvittää sotilasliitto Naton suhtautumista internetissä tehtäviin hyökkäyksiin. Häneltä on tiedusteltu, voitaisiinko Viron valtion verkkosivujen häirintää pitää hyökkäyksenä koko Natoa vastaan.

Aaviksoo arvioi, ettei sotilasliitolla ole kysymykseen yksiselitteistä vastausta ja aiheesta pitää keskustella lisää Naton puolustusministerien kesken.

Hyökkäykset nousevat todennäköisesti esille myös EU:n puolustusministerikokouksessa Brysselissä ensi viikolla. Virossa on kymmenkunta asiantuntijaa muista EU-maista ja Yhdysvalloista tutkimassa nettihyökkäyksiä.

Eri ministeriöiden sivut joutuivat iskujen kohteeksi samaan aikaan, kun Pronssisoturi-patsas siirrettiin pois Tallinnan keskustasta ennen vappua. Hyökkäyksiä tehdään edelleen.

(MTV3-STT-BNS)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.