Anoreksia ei pilannut Victorian vauvahaaveita

Prinsessa Victoria ja prinssi Daniel paljastivat jo vuosi sitten haaveilevansa perheestä. Hyväntahtoisen pariskunnan vauvahaaveet eivät tulleet yllätyksenä. Anoreksiaa sairastaneen Victorian äitiys ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys.

Ruotsin seuratuin kuninkaallispari, prinsessa Victoria ja prinssi Daniel saavat lapsen ensi maaliskuussa. Lapsi on enemmän kuin tervetullut, sillä pariskunnan elämässä on riittänyt vastoinkäymisiä.

Prinsessan elämä näyttää ulkoapäin sadunhohtoiselta unelmalta. Victorian hyväntahtoisuus, lempeys, älykkyys ja kauneus hurmaavat ympäri maailmaa. Kaunottaren vetovoimaa ei vähennä se, että Victoria tuntuu olevan aidosti rakastunut komeaan ja lempeään puolisoonsa Danieliin.

Hurmaava ulkokuori ei paljasta, että prinsessan elämässä on ollut paljon vastoinkäymisiä. Kuningasperheen kulunut vuosi on ollut täynnä skandaaleja: seksikohuja, erouutisia ja natsikytköksiä. Tämän lisäksi Daniel kärsii munuaisten vajaatoiminnasta, minkä takia hän on joutunut viettämään paljon aikaa sairaalassa.

Myös Victorian nuoruus oli kaikkea muuta kuin helppo. Nuori nainen sairastui vuonna 1996 anoreksiaan, samoihin aikoihin kun hän päätti lukion. Victoria lähetettiin paranemaan Yhdysvaltoihin, missä hän opiskeli muutaman vuoden Yalessa.

– Anoreksia oli seurausta siitä, etten voinut kovinkaan hyvin. Nyt minulla on parempi tasapaino niin elämässä kuin itseni kanssa. Kun olin nuorempi, kaikki oli niin suurta etten voinut löytää rauhaa itseni kanssa. Nykyään pystyn käsittelemään asiat ihan eri tavalla, prinsessa Victoria kertoi Ruotsin TV4:n haastattelussa viime vuonna.

Nykyään prinsessa Victoria näyttää olevan sinut itsensä kanssa. Prinsessan kauneus kumpuaa myös sisältä.

Paino-ongelmilla yhteys lapsettomuuteen

Toinen ihailtu mutta hälyttävän laiha kaunotar on prinssi Williamin puoliso, Cambridgen herttuatar Catherine. Bruneten arvioidaan painavan reilut 40 kiloa, mikä on yli 170-senttiselle naiselle aivan liian vähän.

Voi olla, että koko maailman katseiden kohteena oleminen on ollut naisille liikaa, sillä myös prinsessa Victorian kerrottiin laihtuneen jälleen huolestuttavasti omien häidensä alla.

Liika laihtuminen kannattaa ottaa vakavasti, sillä paino-ongelmat vaikuttavat merkittävästi hedelmällisyyteen, hyvaterveys.fi -sivusto kertoo. Anoreksiaa sairastaneet naiset saavat lapsia muita naisia epätodennäköisemmin, sillä elimistön toipuminen sairaudesta kestää vuosia, eikä edes aika aina auta.

On myös mahdollista, että anoreksia uusiutuu myöhemmin esimerkiksi raskauden aikana. Syömishäiriötaustaista naista tuleekin tarkkailla raskauden aikana tavallista tarkemmin.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Lähteet: Ilona, hyvaterveys.fi

Kuvat: Splash, Getty Images

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja