Mainos

Anonymous julkisti oman musiikkipalvelunsa

Anonymous-ryhmittymä on julkistanut oman musiikkipalvelunsa.

Wired-lehti kertoo, että Anontune-nimellä kulkevan musiikkipalvelun ideana on yksinkertaisesti koota yhteen tietoja internetistä löytyvästä musiikista ja tarjota siihen helppo käyttöliittymä. Käyttäjät voisivat pysyä nimettöminä ja halutessaan jakaa soittolistojaan.

Lehden haastattelema kehittäjä huomauttaa, että monet käyttävät jo esimerkiksi Youtubea musiikkisoittimena, mutta sen valikoimassa on rajoituksensa eikä palvelua ole alun perin suunniteltu nimenomaan kuunteluun.

Anontunen julkistavalla videolla todetaan, että Anonymous on oppinut aikaisempien lakivaikeuksiin joutuneiden musiikkisivustojen kohtalosta: palvelu ei aio tarjota tekijänoikeuksilla suojatun musiikin lataamista tai edes kannustamaan siihen. Se ei myöskään itse tarjoa suoratoistoa.

Wiredin haastattelema tekijänoikeuksiin erikoistunut juristi arvioi, että palvelu voi joutua musiikkiteollisuuden maalitauluksi, vaikka se olisikin täysin laillinen: tekijänoikeuksien haltijat haluavat palveluita, joiden kanssa voi tehdä sopimuksia, eikä tämä ole sellainen palvelu.

Anonymous on verkon sananvapaus- turvallisuus- ja tekijänoikeuskysymyksiin liitetty ryhmittymä, jonka nimissä voi periaatteessa esiintyä kuka tahansa.

Anonymouksen nimissä on aikaisemmin isketty muun muassa amerikkalaisen äänitealan järjestön sivuille kostona tiedostonjakosivusto Megauploadin sulkemisesta.

Wired-lehti huomauttaa lukijoilleen, että vasta esiasteella oleva palvelu vaatii toimiakseen Java-sovelman, jonka suorittamisen voi nähdä myös turvallisuusriskinä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.