Mainos

Anniskelulupiin suunnitteilla tiukennuksia

Hallitus kaavailee tiukennuksia alkoholin anniskeluluvan ehtoihin. Peruspalveluministeri Osmo Soininvaara (vihr.) kertoi eduskunnan kyselytunnilla tänään, että muutokset liittyvät erityisesti yrittäjiltä vaadittavaan alan osaamiseen. Taustalla on pyrkimys estää laittomin keinoin toimivien yritysten eli ns. harmaan talouden leviämistä ravintola-alalla.

Soininvaaran mukaan harkinnassa on ollut myös se, että tupakkaa alaikäisille myyvät kaupat voisivat menettää oikeuden tupakanmyyntiin. Hän antoi kuitenkin ymmärtää, että lainmuutoksella sellaisen toteuttaminen olisi vaikeampaa.

Ministeri lupasi myös, että resursseja harmaan talouden jahtaamiseen lisätään tavalla tai toisella. Soininvaaran mukaan valtiontalouden näkökulmasta tarkastajat ovat hyvä investointi, ja he tuovat palkkansa kymmenenkertaisena takaisin.

Asiasta kysynyt Juhani Korkeaoja (kesk.) puuttui mm. siihen, että pimeä talous vääristää kilpailua ravintola-alalla. Pekka Vilkuna (kesk.) puolestaan neuvoi hallitusta hakemaan konsulttiapua harmaan talouden jahtaamisessa EU:n maataloustarkastajilta. Hän arveli, että harmaa talous loppuisi laakista, jos kontrolli olisi samaa luokkaa kuin maataloudessa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.