Mainos

Annika Kokosta kristillisdemokraattien uusi puoluesihteeri

Kristillisdemokraattien uudeksi puoluesihteeriksi on valittu hyvinkääläinen Annika Kokko. Puoluevaltuuston kokouksessa patisteltiin uutta hallitusta toteuttamaan lupauksensa.

Hyvinkääläinen luokanopettaja Annika Kokko on valittu kristillisdemokraattien uudeksi puoluesihteeriksi. Puoluevaltuuskunnan äänestyksessä Kokko sai 33 ääntä ja vastaehdokas Ingrid Heickell yhdeksän ääntä.
Kokko toimii osa-aikaisena, sillä puolueella ei ole vaalitappion jälkeen varaa palkata täysipäiväistä puoluesihteeriä.

Uusi puoluesihteeri oli ensimmäistä kertaa ehdolla eduskuntavaaleissa ja keräsi noin 1600 ääntä Uudellamaalla. Hän on toiminut kaupunginvaltuutettuna Hyvinkäällä viime kunnallisvaaleista lähtien. Kokko asetti tavoitteeksi erityisesti kohentaa puolueen kannatusta Helsingissä ja Uudellamaalla.

36-vuotias Kokko on naimisissa ja perheessä on kolme lasta.

Kallis patistaa hallitusta toteuttamaan vaalilupauksia

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Bjarne Kallis kehotti puoluevaltuuston kokouksessa Anneli Jäätteenmäen hallitusta toteuttamaan vaalilupauksensa. Kalliksen mukaanhallituksen pitäisi nyt pian parantaa lapsiperheiden ja pienituloisten asemaa.

-Käytännössä se merkitsisi minimieläkkeiden nostamista noin 20 eurolla kuukaudessa, äitiys- ja vanhempainminimipäivärahan lähes kaksinkertaistamista, asumislisää opiskelijoille myös kesäkuukausilta, lapsilisiin ja kotihoidontukeen korotusta, lapsiperheen vanhemmille parempia taloudellisia mahdollisuuksia lyhentää työpäivän pituutta ja vielä lisää poliiseja, Kallis luetteli.

Hänen mukaansa kaikki tämä maksaisi ministeriöiden tekemien laskelmien mukaan noin 185 miljoonaa euroa. Nämä parannukset sisältyvät myös kristillisdemokraattien omaan vaihtoehtobudjettiin, Kallis muistutti.

Hän arveli, että luvatut veroalennukset eivät ole sitä mitä kansalaiset hallitukselta halusivat.

-Voi kysyä, kumpi vaihtoehto on parempi. Veroaste 46,2 prosenttia, työttömyys 300 000, liian pieni henkilökunta palveluyksiköissä vai veroaste 46,8 prosenttia, työttömyys 240 000 ja enemmän henkilökuntaa palveluyksiköissä. Hallitus valitsi ensiksi mainitun vaihtoehdon ja kansalaiset valitsisivat todennäköisesti jälkimmäisen, Kallis sanoi.

Keskustan ilmoitus vaaliyhteistyön lopusta ei yllättänyt


Keskusta on ilmoittanut, ettei se aio tehdä tulevissa eurovaaleissa yhteistyötä kristillisdemokraattien kanssa.
Kristillisdemokraateille päätös ei ollut yllätys.

Kallis sanoi, että puolue pyrkii kuitenkin säilyttämään paikkansa EU-parlamentissa. Hän piti sitä myös täysin mahdollisena tavoitteena. Yksi vaihtoehto on luoda mahdollisimman laaja vaaliliitto yhdessä kokoomuksen kanssa. Toinen malli on Kalliksen mukaan se, että puolueen kaikki seitsemän kansanedustajaa asettuisivat myös ehdolle eurovaaleissa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.