Mainos

Anneli Auer MTV3 Uutisille: Ainoa oikea tuomio

Murhasyytteistä tänään vapautettu Anneli Auer kertoo MTV3 Uutisille keskittyvänsä nyt elämänsä rakentamiseen alusta asti uudelleen.

- Minun täytyy alkaa kehitellä itselleni uutta työtä. Minun yrityksenikin tämä juttu on käytännössä tuhonnut, hieman yli kuukauden ajan vapauteen totutellut Auer kertoo.

Auer pyöritti ennen vangitsemistaan omaa media-alan yritystä Auer Mediaa, joka julkaisi Perhekerho-nettisivustoa. Hän ei ole vielä ehtinyt miettiä, mikä on seuraava askel.

Tämänpäiväiseen hovioikeuden päätökseen hän on tietysti tyytyväinen.

- Olen koko ajan tietysti odottanut, että vapauttava tulee. Sehän on ainoa oikea tuomio.

Auer kertoo uskoneensa vakaasti jo vuosi sitten, että Satakunnan käräjäoikeus antaa hänelle vapauttavan päätöksen. Tuolloin laukut olivat toiveikkaasti jo pakattuna Turussa Saramäen vankilassa. Hän joutui kuitenkin karvaasti pettymään.

Hoviin valittaminen oli itsestäänselvyys.

Tällä kertaa toiveikkuus oli vaihtunut jo varmuudeksi, sillä hovioikeus laski Auerin toukokuussa vapaaksi odottamaan tuomiota. Hovioikeuden mukaan perusteita vangittuna pitämiselle ei enää ollut.

Nyt tuomio olikin toivotunlainen: Auer todettiin syyttömäksi aviomiehensä vuonna 2006 tapahtuneeseen murhaan.

Lapset ensin

Nyt Auer on ollut erossa lapsistaan jo syksystä 2009, jolloin hänet pidätettiin ja vangittiin. Vapautumisen jälkeen tapaamisia on järjestetty, mutta ne ovat olleet lyhyitä.

Sosiaaliviranomaiset eivät ole vielä tehneet päätöstä neljän alaikäisen lapsen palauttamisesta äidille, joka sai tänään hovioikeudelta vapauttavan tuomion.

Auerin mukaan sosiaaliviranomaiset palauttavat lapset äidilleen aikaisintaan elokuussa, jolloin lomat on vietetty. Noihin aikoihin myös selviää, aikooko syyttäjä hakea valituslupaa hovioikeuden vapauttavasta päätöksestä.

Lisäksi Auer kertoo hakevansa korvauksia vangitsemisajastaan.

- Totta kai tulen hakemaan korvauksia, luonnollisesti. Mutta en ole sitä asiaa sen enempää miettinyt.

Katso juttu Katsomo.fi:stä (Kymmenen uutiset 1.7.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.