Mainos

Anneli Auer MTV3:lle: Kiistatonta kuvatallennetta ei ole

Rankoista seksuaali- ja väkivaltarikoksista syytetty Anneli Auer haluaa oikoa julkisuudessa esitettyä väitettä, jonka mukaan hänen syyllisyytensä todistaisi kiistaton kuvatallenne. Auer on tutustunut poliisin häntä vastaan kerämään materiaaliin parin viikon ajan.

— Syyttäjän näyttö perustuu asiantuntijalausuntoihin. Mitään konkreettista esimerkiksi kotietsinnöissä ei ole löytynyt. Kiistatonta kuvatallennetta, joka tähän asiaan liittyisi, ei ole.

Auerin yksityiselämää on käsitelty julkisuudessa, myös hänen itsensä suostumuksella, jo vuosien ajan. Raskaista epäilyistä huolimatta Aueria ei ole vielä tuomittu yhdestäkään rikoksesta.

MTV3 Uutiset julkaisee nyt Auerin näkemyksiä uusimpiin syytteisiin. Auerin rikosepäily kuuluu Suomen rikoshistoriassa paljon julkisuutta saaneeseen, erittäin poikkeukselliseen oikeusprosessiin.

— Mikään syytteistä ei pidä paikkaansa, Turun Saramäen vankilan tapaamishuoneessa haastateltu Auer summaa nyt MTV3 Uutisille.

Media on saanut julkisuudessa esitetyt tiedot seksuaalirikoksesta tähän mennessä lähinnä poliisilta ja syyttäjältä, joiden kanssa Auer ilmoittaa olevansa vahvasti eri mieltä. Tulevan oikeudenkäynnin alkaessa on todennäköistä, ettei Auerilla tai hänen puolustajallaan ole edes mahdollisuutta esittää näkemystään syytteisiin käräjäsalin ulkopuolella.

Auer kertoo vastustavansa syyttäjän vaatimusta salata koko jutun käsittely ja asiakirjat.

— Minun mielestäni tämän jutun pitäisi olla julkinen ainakin osittain. Nyt ainoastaan rikosnimikkeet ovat julkisia, eikä se, mihin ne perustuvat.

Syyttäjä perustelee vaatimustaan epäiltyjen rikosten lapsiuhrien suojelemisella. Toisessa vaakakupissa painaa Anneli Auerin oikeusturva.

Jutun tuomarit tekevät päätöksen oikeudenkäynnin ja asiakirjojen salaamisesta valmisteluistunnon aluksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.