Mainos

Anneli Auer: Soluttautuja-Sepolla oli kaverina vankila-Arde

Seppo Mäkelä ei ilmeisesti ollut ainut poliisi, joka soluttautui Anneli Auerin elämään. Anneli Auer kertoo MTV3:n erikoishaastattelussa, että poliisin peitetoimintamieheksi paljastunut Seppo esitteli Auerin kerran myös ystävilleen.

Auer ja Seppo olivat tapailleet jo jonkin aikaa, kun kesällä 2009 pariskunta meni Turun keskustassa sijaitsevaan ravintolaan syömään. He törmäsivät ravintolassa Sepon tuttuihin.

– Pari kaveria osuivat paikalle muka sattumalta. Toinen miehistä oli juuri vankilasta päässyt Arde tai Artsi. Hänellä oli ollut pitkä tuomio. Ja toinen oli hänen muu hyvä ystävänsä. He olivat kaikki ilmeisesti tuttuja jostain pitkän ajan takaa. Seppo esitteli minut tyttöystävänään heille.

Iloinen jälleennäkeminen Arden ja tämän kaverin kanssa kesti jonkin aikaa, jonka jälkeen kaverusten tiet erosivat. Anneli Auer ei enää tämän jälkeen tavannut keitään Sepon läheisiä tai tuttuja.

– He kuitenkin tunsivat Sepon, ja sehän vain vahvisti tätä Sepon tarinaa, Auer kertoo.

Auer ei ole saanut vahvistusta siihen, olivatko myös nämä kaksi Sepon kaveria poliisin peitetoimintamiehiä. Tapaaminen ilmeisesti kuitenkin järjestettiin sen vuoksi, että Auer oli alkanut epäillä elämäänsä ilmaantuneen Sepon taustoja.

– Me emme koskaan tavanneet viikonloppuisin, vaan aina viikolla. Seppo puhui, että hänellä on tytär, mutta minä en koskaan nähnyt edes kuvaa tästä tyttärestä. En koskaan käynyt hänen asunnossaan sisällä, ja työpaikastaankin hän puhui kovin epämääräisesti. Kun kysyin suoraan, missä hän on töissä, hän ei voinut kertoa. Paikka oli myytävänä, ja hän sanoi kertovansa myöhemmin.

Seppo myös pyysi Auerilta lainaksi kirvestä, sorkkarautaa ja lopulta myös vasaraa. Verukkeeksi hän kertoi parvekkeen oven korjaamisen. Jukka Lahden surmaamiseen käytettiin keittiöveitsen ja takkapuun lisäksi myös kolmatta välinettä, jota ei ole löydetty.

Sporttinen ja lapsirakas Seppo Mäkelä katosi Auerin elämästä heti pidätyksen ja vangitsemisen jälkeen syksyllä 2009. Vasta keväällä 2010 käräjäoikeudessa Anneli Auer sai varmuuden siitä, että Seppo oli todella ollut poliisi.

– Olihan se hirveä pettymys, tietenkin. Seppo vaikutti minun mielestäni hirveän kunnolliselta ja rehelliseltä. Vaikka suhteemme oli vähän tämmöinen. Sepolla oli tietyt rajat, joita hän ei voinut ylittää. Hän selitteli, että hänen on vaikea muodostaa syvällisiä ihmissuhteita. Minä olin sitten kärsivällinen ja ajattelin, että kyllä se tästä pikku hiljaa muuttuu. Hän kuitenkin vaikutti tosissaan kiinnostuneelta.

Keskusrikospoliisi oli ohjeistanut peitepoliisia pitämään suhteen kaverillisena, seksin harrastaminen ei ollut sallittua. Anneli Auer kertoi maanantaina Satakunnan Kansassa, että heillä oli intiimiä kanssakäymistä, vaikkakaan varsinaista seksiä ei ollut. Poliisiylijohto selvittää Auerin puheet.

Myös peitetoiminnan kohdistaminen perheen lapsiin kiellettiin erikseen. Auerin mukaan poikaystävää esittänyt Seppo kuitenkin tutustui läheisesti myös perheen lapsiin, erityisesti hänen vanhimpaan poikaan, joka Sepon tapaamisen aikaan oli noin kymmenvuotias.

MTV3:n erikoishaastattelu nähdään kokonaisuudessaan klo 20 alkavassa 45 minuuttia -ohjelmassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.