Mainos

"Annea viedään parhaillaan vankilaan" - tiedot Israelin rynnäköstä leviävät netissä

Tiedot Israelin rynnäköstä avustuslaivaan ovat levinneet netissä nopeasti pikaviesteinä, kuvina ja videona. Tapahtumien kulun selvittämisen lisäksi verkkoyhteisöissä suunnitellaan mielenilmauksia Israelia vastaan.

Paikan päältä kantautuneissa videoissa kuvataan muun muassa israelilaissotilaiden liikkeitä sekä haavoittuneiden hoitoa. Videoilla myös kerrotaan laukausten jatkuvan valkoisesta lipusta huolimatta. Netissä kiertävät muun muassa TRT:n, Vatanin, Press TV:n ja Al Jazeeran raportit.

Facebook-verkkoyhteisössä videot, kuvat ja kannanotot ovat nousseet Israelista kertoville sivuille. Lisäksi palvelun kautta välitetään tietoja loukkaantuneista ja vangituista aktivisteista.

"Anne on kunnossa ja häntä viedään parhaillaan israelilaiseen vankilaan", kerrotaan esimerkiksi hollantilaisen Anne de Jongin tukisivulla.

Myös pikaviestipalvelu Twitterissä aihetta koskeva liikenne on ollut vilkasta.

Aktivistien nettisivusto löytyy osoitteesta witnessgaza.com. Sivuilla on muun muassa videoita, kuvia ja kartta matkan edistymisestä hyökkäykseen asti. Hyökkäyksen jälkeen julkaistussa kannanotossa aktivistit ilmoittavat Israelin rikkovan kansainvälisiä sopimuksia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.