Mainos

Anne Frankin lähettämä postikortti löytyi antiikkiliikkeestä

Toisen maailmansodan aikaisista päiväkirjoistaan tunnetun Anne Frankin lähettämä postikortti on löytynyt hollantilaisesta antiikkikaupasta.

Anne Frankista näyttelyä valmisteleva rehtori Paul van den Heuvel löysi natsien julmuuksien symboliksi nousseen juutalaistytön lähettämään postikortin isänsä omistamasta antiikkiliikkeestä Naardenista. Kyseessä on joulukortti, jonka Anne Frank on allekirjoittanut. Muuta viestiä kortissa ei ole.

Postikortti oli lähetetty vuonna 1937 yhdelle Frankin parhaimmista ystävistä, Samme Ledermannille. Postikortti oli leimattu Saksan Aachenissa, kertoo Maatje Mostard Anne Frank-museosta.

Anne Frank -museo sijaitsee Amsterdamissa. Museo on rakennettu pieneen asuntoon, jossa Anne Frankin perhe piileskeli 25 kuukautta pakoillessaan natseja. Museolla on hallussaan suurin valikoima dokumentteja ja papereita, jotka koskevat Anne Frankia. Frankin päiväkirja on kenties tunnetuin kirja, joka kertoo juutalaisten joukkomurhasta. Anne Frank perheineen pidätettiin elokuusssa 1944 ja heidät vietiin Auschwitzin keskitysleirille. Anne sisarineen siirrettiin myöhemmin Bergen-Belsenin keskitysleirille, missä Anne kuoli kuehkokuumeeseen maaliskuussa 1945, kaksi viikkoa ennen leirin vapauttamista. Hän oli tuolloin 15-vuotias.

(MTV3-APTN)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.