Anne ei ehtinyt hyvästellä rakasta papukaijaansa – karkuun lentänyt Kaapo päätyi roskien sekaan

0:20
Annen rakas Kaapo-papukaija karkasi – löytyi kuolleena roskakorista.

Annen karannut Kaapo-papukaija löytyi yli viikon karkumatkan jälkeen menehtyneenä paikallisen koulun läheltä.

Koulun henkilökunta oli heittänyt rakkaan lemmikin roskiin. Pelkällä etunimellään jutussa esiintyvä Anne vetoaa: jos löydät jonkun lemmikin menehtyneenä, soita löytöeläinpalveluun.

Oululaisen Annen rakas Kaapo-papukaija pääsi karkaamaan marraskuun alkupuolella.

Anne oli aina ollut tarkka ovia availlessa, ettei papukaija vain pääse lehahtamaan ulos, mutta nyt pieni hetki riitti pakomatkaan.

– Kaapo ei ole koskaan aiemmin osoittanut halua lentää ulos, mutta nyt se singahti nopeasti todella kapeasta raosta, Anne kertoo MTV Uutisille.

Anne ryhtyi heti toimeen ja lähti ystäviensä ja koiriensa kanssa etsimään Kaapoa. Kaapoa ei kuitenkaan löytynyt. Seuraavien viikkojen ajan papukaijasta tehtiin vain yksi, epävarma havainto.

Koulun oppilaat löysivät Kaapon metsästä

Tämän viikon lopussa Anne sai soiton paikallisen koulun oppilaan äidiltä. Ulkona oppituntiaan viettäneet koulun oppilaat olivat löytäneet Kaapon lähimetsästä menehtyneenä.

– Eräs oppilas oli kertonut tästä kotona. Hänen äitinsä, joka oli nähnyt Kaapon katoamisilmoituksen, oli heti laskenut asiat yhteen ja soittanut minulle.

– Siinä vaiheessa oli suru, mutta ajattelin, että pääsen sentään hyvästelemään Kaapon ja pitämään sitä vielä kerran sylissä. Hänkään ei tiennyt, miten Kaapolle oli koululla käynyt.

"Lemmikit ovat osa perhettä"

Koulun henkilökunta oli heittänyt kuolleen linnun roskiin. Kaapoa ei pääse enää tuhkaamaan eikä sen kuolemansyy koskaan selviä.

Anne ihmettelee, miksei löytöeläinpalveluun ennen tekoa soitettu, vaikka Kaapolla oli rengaskin jalassa.

– Kun kysyin heiltä tästä, he sanoivat, että siinä tilanteessa ei ollut muuta vaihtoehtoa. Ensimmäinen reaktioni oli, että siinä tilanteessahan olisi juuri ollut vielä vaihtoehtoja.

Anne painottaa, että hän ei halua enää alkujärkytyksen jälkeen syyttää koulun henkilökuntaa, vaan toivoo, ettei vastaisuudessa enää kenenkään lemmikki päätyisi roskiin.

– Haluan myös kiittää oppilaita jotka toimivat oikein, tätä äitiä, joka minulle Kaapon löytymisestä kertoi, sekä kaikkia Kaapon etsintöihin osallistuneita. Nykypäivänä lemmikit ovat osa perhettä.

–  En halua, että kellekään käy enää näin. Jos löydät menehtyneen lemmikin, ethän heitä sitä roskiin ennen kuin kysyt neuvoa.

Toimi näin, jos löydät menehtyneen lemmikin:

  • Ole ensin yhteydessä paikalliseen löytöeläinkotiin ja tiedustele mahdollisuutta viedä eläin sinne, jotta eläimen omistaja voidaan selvittää

  • Mikäli kuollutta lemmikkiä ei ole mahdollista viedä löytöeläinkotiin, sen voi haudata tai viedä hyväksytylle kaatopaikalle

  •  Jos eläintä ei voi hävittää edellä mainituin tavoin,  sen voi laittaa sekajätekeräilyn mukana kaatopaikalle toimitettavaksi

Lähde: Ruokavirasto

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja