Mainos

Annan: Voimankäyttöä ehkä tarvitaan

YK:n pääsihteeri Kofi Annan sanoi eilen Naton ilmaiskuihin viitaten, että rauhaan tähtäävä voimankäyttö on tietyissä tilanteissa oikeutettua. Annan lisäsi kuitenkin heti perään, että YK:n turvallisuusneuvoston pitäisi olla mukana kaikessa voimankäyttöön tähtäävässä päätöksenteossa.

Annan: Voimankäyttöä ehkä tarvitaan, mutta YK:n valtuuttamana New York, 25.3. Annanin diplomaattisesta lausunnosta voivat löytää tukea ja kritiikkiä sekä Naton iskujen kannattajat että vastustajat. Annan ilmoitti olevansa syvästi pahoillaan siitä, että "Jugoslavian johto on torjunut poliittisen ratkaisun huolimatta kansainvälisen yhteisön ponnistuksista". Annan puhui toimittajille YK:n päämajassa eilen kaksi tuntia sen jälkeen, kun Naton sotilaskoneet olivat aloittaneet iskunsa Jugoslavian kohteisiin.

YK:n turvallisuusneuvosto aloitti yöllä avoimen istunnon Naton iskuista Venäjän vaatimuksesta. Venäjä on arvostellut voimakkaasti läntisen puolustusliiton voimatoimia Jugoslaviassa. Diplomaattilähteiden mukaan keskusteluun osallistuu neuvoston kaikki 15 jäsenvaltiota. Neuvostolta ei kuitenkaan odoteta päätöslauselmaa.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.