Mainos

Annan varovainen Kambodzhan vaalien suhteen

YK:n pääsihteeri Kofi Annan tukee kansainvälisen tarkkailijaryhmän lausuntoa, jonka mukaan Kambodzhan sunnuntaisten vaalien ääntenlasku on sujunut rehellisesti. Annan sanoi lukeneensa kuuden kambodzhalaisen puolueen syytökset vaalien vilpillisyydestä.

-Uskon tarkkailijoiden tarkoittaneen, että ääntenlaskussa oli joitakin ongelmia, mutta että kaiken kaikkiaan se on sujunut riittävän oikeudenmukaisesti, Annan puolusti YK:n johtamaa tarkkailijaryhmää eilen pidetyssä tiedotustilaisuudessa.

Tarkkailijaryhmä ilmoitti eilen, että huolimatta Kambodzhassa syntyneistä vastalauseista, se ei näe syytä muuttaa aikaisempaa lausuntoaan.

Kun yli 56 prosenttia äänistä oli laskettu, Kambodzhan kansanpuolueen CPP:n johtaja Hun Sen oli saanut 40,5 prosenttia äänistä. Kambodzhassa on syntymässä vaalien takia uusi kriisi, sillä useat puolueet ovat ilmoittaneet etteivät ne hyväksy tulosta, jos CPP voittaa.

-Jollei tilannetta saada selvitettyä, syntyy vakavia vaikeuksia, eräs länsidiplomaatti on ennustanut. Myös EU on vaatinut kaikkia Kambodzhan puolueita kunnioittamaan maan vapaiden vaalien tulosta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.