Annan varovainen Kambodzhan vaalien suhteen

YK:n pääsihteeri Kofi Annan tukee kansainvälisen tarkkailijaryhmän lausuntoa, jonka mukaan Kambodzhan sunnuntaisten vaalien ääntenlasku on sujunut rehellisesti. Annan sanoi lukeneensa kuuden kambodzhalaisen puolueen syytökset vaalien vilpillisyydestä.

-Uskon tarkkailijoiden tarkoittaneen, että ääntenlaskussa oli joitakin ongelmia, mutta että kaiken kaikkiaan se on sujunut riittävän oikeudenmukaisesti, Annan puolusti YK:n johtamaa tarkkailijaryhmää eilen pidetyssä tiedotustilaisuudessa.

Tarkkailijaryhmä ilmoitti eilen, että huolimatta Kambodzhassa syntyneistä vastalauseista, se ei näe syytä muuttaa aikaisempaa lausuntoaan.

Kun yli 56 prosenttia äänistä oli laskettu, Kambodzhan kansanpuolueen CPP:n johtaja Hun Sen oli saanut 40,5 prosenttia äänistä. Kambodzhassa on syntymässä vaalien takia uusi kriisi, sillä useat puolueet ovat ilmoittaneet etteivät ne hyväksy tulosta, jos CPP voittaa.

-Jollei tilannetta saada selvitettyä, syntyy vakavia vaikeuksia, eräs länsidiplomaatti on ennustanut. Myös EU on vaatinut kaikkia Kambodzhan puolueita kunnioittamaan maan vapaiden vaalien tulosta.

Lue myös:

    Uusimmat