Mainos

Annan uskoo ruokaa öljystä -ohjelman jatkumiseen Irakissa

YK:n turvallisuusneuvosto keskusteli tänään suljettujen ovien takana mahdollisuudesta jatkaa ruokaa öljystä -ohjelmaa Irakissa. Irakilaisista 60 prosenttia on ollut riippuvaisia YK:n valvomasta ohjelmasta, jonka puitteissa Irak voi ostaa öljytuloillaan ruokaa ja lääkkeitä. Ohjelma keskeytettiin 18. maaliskuuta.

YK:n pääsihteeri Kofi Annan sanoi luottavansa siihen, että turvallisuusneuvoston jäsenmaat pääsevät "riittävään päätökseen" ohjelman jatkosta. Jäsenmaiden välillä on ollut erimielisyyksiä siitä, että ohjelman jatkaminen ikään kuin antaisi oikeutuksen Yhdysvaltain johtamaan sotaan, jota suurin osa ei hyväksy.

-Olen vakuuttunut siitä, että jäsenmaiden edustajat löytävät ratkaisun tilanteeseen. He ovat huolissaan Irakin siviiliväestöstä ja haluavat tehdä kaikkensa näiden auttamiseksi, pääsihteeri Annan uskoi.

Annan sanoi olevansa syvästi huolissaan Irakin sodan siviiliuhreista.

-Kuulimme juuri asutusalueelle tehdystä ohjusiskusta Bagdadissa. Haluaisin muistuttaa sodankävijöitä kansainvälisestä oikeudesta, jotta kaikki mahdollinen siviiliuhrien välttämiseksi tehtäisiin, sanoi Annan.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.