Mainos

Annan USA:n kiertomatkalle

YK:n pääsihteeri Kofi Annan on aloittanut mittavan Yhdysvaltain-kierroksen, jonka aikana hän etsii tukea järjestön toiminnalle niin poliittisilta piireiltä kuin Hollywoodin viihde-elämän edustajilta.

Kuukausia suunniteltu kierros sai uutta potkua helmikuun lopussa, kun pääsihteeri Annanin onnistui neuvotella Irakin presidentin Saddam Husseinin kanssa YK:n asetarkastajien työtä koskeva sopimus. Sopimuksen mukaan asetarkastajat pääsevät tietyille presidentin alueille, joihin heillä ei aikaisemmin ollut asiaa.

Annanin avustajat ovat vakuuttuneita siitä, että merkittävä osa YK:n toiminnan yhdysvaltalaisista tukijoista vaikuttaa muualla kuin Washingtonissa. Tämä on kuitenkin ensimmäinen kerta, kun YK:n pääsihteeri tekee Yhdysvalloissa näin mittavan kierroksen ja keskustelee matkansa aikana poliitikkojen, akateemisen maailman edustajien, talouselämän vaikuttajien ja filmitähtien kanssa. Pääosin Yhdysvaltain länsiosaan suuntautuvan matkansa aikana pääsihteeri Annanin on määrä tavata muun muassa entinen presidentti George Bush sekä entiset ulkoministerit George Schultz ja James Baker.

Annan on aikaisemmin muistuttanut Yhdysvaltoja siitä, että maa on velkaa YK:lle 1,5 miljardia dollaria eli reilut 8,2 miljardia markkaa. Pääsihteerin odotetaan viittaavan asiaan myös matkan aikana.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.