Mainos

Annan tyrmistyi Keski-Afrikan vallankaappausyrityksestä

YK:n pääsihteeri Kofi Annan on ilmaissut tyrmistyksensä Keski-Afrikassa varhain maanantaina tapahtuneesta vallankaappausyrityksestä. Siinä kapinallissotilaat tekivät rynnäkön presidentti Ange Felix Patassen virka-asuntoon sekä eräisiin muihin kohteisiin.

YK:n puhemies Fred Eckhard sanoi maanantaisessa julkilausumassa, että pääsihteeri Annan on kuunnellut tyrmistyneenä vallankaappausyrityksen tapahtumia. Eckhardin mukaan Annan tuomitsee yritykset syrjäyttää valittu hallitus voimakeinoin.

-Annan kehottaa kaikkia keskiafrikkalaisia, erityisesti poliittisia ja muita johtajia kunnioittamaan maan demokraattisia instituutioita ja suosimaan vuoropuhelua, Echard sanoi. Hallitukselle uskolliset joukot torjuivat varhain maanantaina tapahtuneen vallankaappausyrityksen Keski-Afrikan tasavallassa.

Kaappausyrityksessä sai surmansa toistakymmentä ihmistä. Tilanne rauhoittui maanantain aikana ja hyökkääjät on ajettiin pakosalle. Presidentin kanslian mukaan presidentti on turvassa. Keski-Afrikan tasavalta on maailman köyhimpiä maita. Tässä Ranskan entisessä siirtomaassa oli lukuisia sotilaskapinoita 1990-luvulla.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.