Mainos

Annan tuomitsi Israelin hyökkäyksen Gazassa

Israel aloitti suurhyökkäyksen Gazassa viime viikolla. Taisteluissa on kuollut yli 70 ihmistä.

YK:n pääsihteeri Kofi Annan on tuominnut Israelin suurhyökkäyksen Gazassa. Annan pahoitteli sitä, että taistelut ovat vaatineet lukuisten palestiinalaisten hengen.

Antamassaan lausunnossa pääsihteeri vetosi palestiinalaishallintoon, jotta se tekisi kaikkensa Israelia vastaan tehtyjen raketti-iskujen lopettamiseksi Gazan alueelta. Annanin mukaan molemmilla osapuolilla on velvollisuus suojella siviiliväestöä.

Algeria, joka on tällä haavaa ainoa arabimaa YK:n turvallisuusneuvostossa, on vaatinut turvallisuusneuvostoa kokoontumaan pikaisesti käsittelemään Israelin sotatoimia Gazassa.

Israel aloitti suurhyökkäyksen Gazassa sen jälkeen, kun kaksi israelilaislasta oli saanut surmansa raketti-iskussa viime viikolla. Yli 70 ihmistä on kuollut ja ainakin 250 haavoittunut taisteluissa.

Tänään kahdeksan palestiinalaista on saanut surmansa Israelin taisteluhelikoptereiden iskussa Gazan pohjoisosaan. Samalla Israelin armeija varoitti, että Gazassa meneillään oleva sotilasoperaatio saattaa jatkua viikkoja.

(MTV3-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.