Mainos

Annan tapaa Talebanin edustajia

YK:n pääsihteeri Kofi Annan tapaa viikonlopun aikana Taleban-liikkeen edustajia.

Taleban-liikkeen ulkoministerin Wakil Ahmad Mutawakelin mukaan tapaamisessa keskustellaan sodan ja kuivuuden kiusaamien afganistanilaisten kärsimyksistä ja YK:n pakotteista Taleban-liikettä kohtaan. Ministerin tarkoituksena on myös perustella Annanille Talebanin päätöstä tuhota maan muinaiset Buddhan patsaat.

-Aion kertoa hänelle, että kyseessä on maamme sisäinen uskonnollinen asia, emme pyri teoillamme haastamaan maailmaa, Mutawakel kertoi.
-Yritämme korjata väärinkäsityksen, jonka mukaan patsaiden tuhoaminen olisi ele buddhalaista maailmaa kohtaan, hän jatkoi.

Talebanien uskonnollinen johtaja Mullah Omar Amar antoi käsky tuohta maan kaikki buddhan patsaat islamin viime kuussa, kun YK asetti Afganistanille uusia pakotteita. Ministerin mukaan patsaiden tuhoon ei liity poliittisia tavoitteita. Afganistanin kuuluisimpien patsaiden, Bamiyanin maakunnan seisovien Buddhien, kohtalosta liikkuu ristiriitaisia tietoja.

Toiset sanovat, että Bamiyanin patsaat on jo kokonaan tuhottu. Toisaalla kerrottiin, että patsaisiin ei olisi vielä koskettu. Mutawakel ei osannut sanoa, miten tuhotyö edistyi ja kuinka paljon patsaita olisi tuhottu.

(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.