Mainos

Annan pyysi YK:ta pidättämään budjettiylijäämät rahapulan helpottamiseksi

YK:n pääsihteeri Kofi Annan pyysi tiistaina YK:n yleiskokousta pidättämään jäsenvaltioille palautettavat budjettiylijäämät YK:n epätoivoisen taloudellisen tilanteen helpottamiseksi. Annanin mukaan budjettiylijäämien väliaikaisella pidättämisellä ei ratkaista YK:n ongelmia, mutta se auttaisi parantamaan järjestön kroonista kassavajetta.

Annan sanoi, että varojen puute on merkinnyt esimerkiksi Kosovossa sitä, että erittäin tärkeän operaation rahoitus on saanut huonon alun. Annanin mukaan YK on saanut Kosovo-operaation rahoittamiseksi vasta 35 miljoonaa dollaria (n. 200 mmk), vaikka hän on pyytänyt 200 miljoonaa dollaria, ja YK:n yleiskokouskin jo hyväksynyt 135 miljoonaa dollaria tarkoitusta varten.

YK:n pääsihteerin tiedottajan Fred Eckhardin mukaan budjettiylijäämiä syntyy yleensä kun dollari vahvistuu suhteessa rauhanturva- tai muiden operaatioiden kohteena olevien maiden valuuttoihin. Ylijäämiä syntyy myös, kun budjetoituja operaatioita peruutetaan tai henkilökunnan virkoja jätetään täyttämättä.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.