Mainos

Annan nimitti salaisen välittäjän Israelin ja Hizbollahin välille

Israel on ainakin toistaiseksi kieltäytynyt kaikista neuvotteluista Hizbollahin kanssa.

YK:n pääsihteeri Kofi Annan on nimittänyt salaisen välittäjän neuvotteluihin Israelin ja Hizbollahin välille.

Annan kertoi asiasta Saudi-Arabian Riadissa, jossa hän on jatkanut Libanonin tilanteen selvittämistä.

Vaikeimmaksi kysymykseksi aseiden vaikenemisen jälkeen on osoittautunut kriisin alkuvaiheessa kaapattujen israelilaissotilaiden vapautus.

Välittäjän tehtävä ei tule olemaan helppo. Vaikeaksi sen tekee ennen kaikkea Israelin alustava kieltäytyminen kaikista neuvotteluista Hizbollahin kanssa. Israelin mukaan Annan vain turvaa sotilaiden vapauttamisen eikä välitä minkäänlaisia keskusteluja. Hizbollah on neuvotteluihin valmis, mutta haluaa vastineeksi sotilaiden vapauttamisesta omia jäseniään vapaaksi Israelin vankiloista.

Vaikeasta lähtötilanteesta huolimatta Kofi Annan korostaa, että yhteisymmärrys neuvottelujen aloittamisesta on nyt saavutettu.

Euroopassa valmistaudutaan rauhanturvaoperaatioon

Samalla kun pääsihteeri jatkaa neuvotteluja osapuolten kanssa, Euroopassa valmistaudutaan lähettämään tuhansia rauhanturvaajia alueelle. UNIFIL-organisaatiota johtava Ranska on lähettänyt Libanoniin jälleen lisäjoukkoja.

Suomessa eduskunta käy tänään lähetekeskustelun suomalaisten rauhanturvaajien lähettämisestä Libanoniin. Lopullinen päätös Suomen mahdollisesta osallistumisesta on määrä tehdä perjantaina presidentin esittelyssä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.