Mainos

Annan: Naiset tärkeitä aids-taistelussa

YK:n pääsihteeri lisäisi naisten itsemääräämisoikeutta ja määräämisvaltaa omaan elämäänsä.

YK:n pääsihteerin Kofi Annanin mukaan maailman naiset ovat keskeisessä asemassa aidsin vastaisessa taistelussa. Annan sanoi YK:n aids-erityisistunnon päätösasiakirjaa kommentoidessaan, että naisten itsemääräämisoikeutta ja valtaa päättää omasta elämästään on lisättävä, jotta aidsin leviäminen voitaisiin pysäyttää.

YK:n aids-järjestön mukaan 20 vuoden aikana aidsiin kuolleista 17,5 miljoonasta aikuisesta 52 prosenttia on naisia. Annanin mukaan naisten päätösvallan lisääminen alkaa nuorten tyttöjen koulutuksesta ja valistuksesta. -Heitä on opetettava, kuinka he voivat huolehtia itsestään ja suojella itseään, Annan sanoi.

YK:n naisjärjestön UNIFEM:n mukaan kehitysmaiden naisilla on hyvin vähän tai ei lainkaan valtaa kieltäytyä vastentahtoisesta seksistä. Monissa maissa nuoria naisia naitetaan vanhemmille miehille, jotka kantavat hi-virusta. YK:n hyväksymä aids-erityisistunnon päätösasiakirja määrittelee ensimmäistä kertaa kansainvälisen yhteisön tavoitteet ja aikataulun aids-epidemian taltuttamiseksi.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.