Mainos

Annan: Lähi-idässä ratkaisun aika

YK:n pääsihteeri Kofi Annan pitää meneillään olevaa vuorokautta kriittisimpänä Egyptin Sharm el-Sheikhissä saavutetun Lähi-idän sopimuksen kannalta. Sopimuksessa Israel ja palestiinalaiset päättivät kolme viikkoa kestäneiden väkivaltaisuuksien lopettamisesta.

-Sharm el-Sheikh oli uusi alku, ensimmäinen askel. Todellinen testi on itse sopimuksen täytäntöönpano, Annan kommentoi. Pääsihteeri Annan epäili, että osapuolilla on nyt kahdesta kolmeen vuorokauteen aikaa näyttää, miten tosissaan he olivat sopimuksen suhteen. Kriittinen hetki on kuitenkin jo tänä iltana.

YK:n yleiskokous jatkaa tänään keskiviikkona alkanutta Lähi-idän kriisikokokoustaan. Kofi Annan aikoo pohjustaa tilannetta turvallisuusneuvostolle suljettujen ovien takana. Myöhemmin hän aikoo liittyä yleiskokouksen istuntoon.

Väkivaltaisuudet jatkuvat

Väkivaltaisuudet ovat jatkuneet huolimatta tulitaukosopimuksesta. Eilen palestiinalainen ja israelilainen siviili saivat surmansa ja 14 ihmistä loukkaantui yhteenotoissa eri puolilla palestiinalaisalueita. Palestiinalaisen hengen vaatinut yhteenotto sattui Nablusin lähellä Länsirannan pohjoisosassa. Kuolemantapaus oli ensimmäinen sen jälkeen kun tulitauosta sovittiin Egyptissä tiistaina päättyneessä huippukokouksessa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.