Mainos

Annan: Iran yhä kiinnostunut keskustelemaan

YK:n pääsihteeri Kofi Annanin puhelimitse tavoittama Iranin pääneuvottelija sanoi, että Iran on kiinnostunut keskustelemaan EU:n kanssa ydintutkimustaan koskevassa kiistassa.

YK:n pääsihteeri Kofi Annan sanoo, että Iran on yhä kiinnostunut "vakavista ja rakentavista keskusteluista" EU:n kanssa ydintutkimustaan koskevassa kiistassa.

Annan keskusteli tänään puhelimitse Iranin pääneuvottelijan Ali Larijanin kanssa 40 minuutin ajan. Annan oli kehottanut Irania pidättyvyyteen ja antamaan neuvotteluille vielä mahdollisuuden. Larijani oli sanonut, että Iran on kiinnostunut keskusteluista, kunhan ne eivät kestä liian kauan.

Annan oli huolestunut kiistan laajenemisesta. Hänen mielestään YK:n turvallisuusneuvosto tulisi kutsua koolle vasta, kun kaikki muut mahdollisuudet on selvitetty. Neuvoston jäsenet voisivat sitten päättää, kuinka edetä.

Annan sanoi keskustelleensa myös muiden kiistan osapuolten kanssa, ja hänestä asia olisi nyt käsiteltävä IAEA:ssa.

Tuorein neuvottelujakso kesti kaksi ja puoli vuotta ilman tulosta, Annan totesi toimittajille.

Aiemmin tänään EU:n neuvottelijat, Saksan, Ranskan ja Britannian ulkoministerit Frank-Walter Steinmeier, Philippe Douste-Blazy ja Jack Straw olivat kertoneet neuvottelujen ajautuneen umpikujaan. He ehdottivat myös, että Kansainvälinen atomienergiajärjestö IAEA kokoontuisi hätäkokoukseen siirtääkseen kiistan YK:n turvallisuusneuvostolle. Yhdysvallat kannatti aietta.

(MTV3-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.