Mainos

Annan: Ihmisarvosta kaiken perusta

Maailman johtajien on asetettava ihminen kaiken toimintansa keskipisteeseen, vaati YK:n pääsihteeri Kofi Annan selostaessaan tänään YK:n millennium-huippukokouksen asialistaa. Millennium-huippukokous järjestetään ensi syksynä New Yorkissa.

Kofi Annan

Annan raportoi selonteossa niitä uhkia, joita ihmiskunnalla on edessään alkaneella vuosituhannella. Näitä ovat niin köyhyys ja sairaudet kuin myös ydinaseet ja ympäristökriisit, mutta myös esimerkiksi käsiaseet.

Annan kehotti selonteossa maailman hallituksia käyttämään globalisaation ("maapalloistumisen") voimia taistelussa tällaisia uhkia vastaan. Selonteossa vaaditaan myös YK:n uudistamista samoin kuin YK:n rauhanturvatoiminnan ja oikeustoiminnan vahvistamista. YK:ssa olisi uudistettava "viipymättä" turvallisuusneuvoston toiminta, Annan ehdotti.

YK-lähteistä Annanin selontekoa luonnehdittiin laajimmaksi ja perusteellisimmaksi arvioksi, mitä pääsihteeri on tehnyt ihmiskunnan uhista ja YK:n roolista näiden uhkien torjumisessa. Millennium-huippukokous pidetään 6.-8. syyskuuta, ja siihen odotetaan 140:tä valtionpäämiestä ja pääministeriä.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.