Mainos

Annan huolissaan Lähi-idän rauhanprosessista

YK:n pääsihteeri arvioi, että Israelin vaalien aikaistaminen seisauttaa tiettyjä ehdotuksia ja asioita.

YK:n pääsihteerin Kofi Annanin mukaan Israelin vaalien aikaistaminen saattaa seisauttaa väliaikaisesti Lähi-idän rauhanprosessin.

- Vaalikauden aikana saattaa olla tiettyjä ehdotuksia ja asioita, joita ei voida viedä eteenpäin. Asiat saattavat seisahtaa hetkiseksi, Annan arvioi Israelin pääministeri Ariel Sharonin suunnitelmien vaikutuksia.

- Toivon, että nämä vaalit sujuvat vaikeuksitta ja voimme jatkaa osapuolten taivuttelua rauhanprosessiin.

YK on ollut mukana laatimassa niin kutsuttua tiekarttaa, joka tähtää itsenäisen Palestiinan valtion perustamiseen ja rauhan saamiseen alueelle.

Edistyksen saavuttaminen arvioidaan kuitenkin vaikeaksi vaalikampanjoiden aikana. Palestiinalaiset saattaisivat vetäytyä pois neuvotteluista siinä toivossa, että Sharon kärsii vaalitappion, jolloin palestiinalaiset voisivat saada parempia tarjouksia hänen seuraajaltaan.

Sharonin tavoitteena rauhan ja pysyvät rajat

Pääministeri Sharon vahvisti eilen eronneensa Likud-puolueesta. Hän joutui poliittisesti ahtaalle, kun Likud-puolueen oikeistosiipi ei hyväksynyt siirtokuntien tyhjentämistä Gazassa ja vaati johtajan vaihtamista. Perusteilla olevan uuden puolueensa tavoitteiksi Sharon ilmoitti rauhan ja pysyvät rajat.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.