Mainos

Annan etsii uusi keinoja YK:n toiminnan tehostamiseksi

YK:n pääsihteerin Kofi Annanin odotetaan julkistavan tänään uusia keinoja YK:n avustusohjelmien toiminnan tehostamiseksi. Annan haluaa järjestön suuntaavaan voimavarojaan entistä enemmän esimerkiksi aidsin vastaiseen taisteluun.

YK:n pääsihteeri Kofi Annan pyrkii edelleen tehostamaan valtavaksi paisuneen järjestönsä toimintaa. Annanin on määrä julkistaa tänään uusin suunnitelmansa, jonka tarkoituksena on järkeistää 190 jäsenvaltion YK:n työskentelyä.

Annanin mukaan uusilla muutostoimenpiteillä halutaan varmistaa, että YK:n monituiset avustusohjelmat todellakin vaikuttavat. Etenkin pahimpien taloudellisten ja sosiaalisten ongelmien kimppuun halutaan käydä entistä tarmokkaammin. Tällaisia ovat mm. äärimmäinen köyhyys sekä aids.

-Meidän pitää kohdistaa tarmomme aikamme suurimpiin haasteisiin ja asioihin, joilla todella on merkitystä maailman ihmisille, eikä marginaalista hyötyä tuottaviin ohjelmiin, jotka eivät enää palvele alkuperäistä tarkoitustaan, Annan vihjasi viime viikolla puolueettomien maiden kokouksessa.

Yksityiset avustusjärjestöt ovat pitkään valittaneet, että kriisialueilla YK:n useat alajärjestöt keskittyvät taistelemaan keskenään niukasta rahoituksesta, ja ne jopa työskentelevät ristiriitaisten tavoitteiden saavuttamiseksi sen sijaan, että tekisivät yhteistyötä.

Edellisen kerran Annan uudisti YK:n toimintaa viisi vuotta sitten. Tuolloin järjestön rakenteita pantiin uusiksi ja lisäksi järjestössä tehtiin henkilöstö- ja budjettimuutoksia. Viranomaisten mukaan kaikki alajärjestöt eivät ole kuitenkaan mukautuneet muutoksiin, vaan pitävät yhä kiinni perinteisistä rooleistaan.

YK:n palveluksessa työskentelee yli 52 000 työntekijää. Pelkästään New Yorkin päämajassa työskentelee 4500 henkilöä.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.