Annan: Edistys hidasta Kosovossa

YK:n pääsihteeri Kofi Annanin mukaan edistys käy hitaasti Kosovossa. Neuvottelut maakunnan tulevaisuudesta ovat tällä hetkellä keskeytetty presidentti Ibrahim Rugovan kuoleman johdosta.

YK:n pääsihteeri Kofi Annan sanoo, että kansainvälisten vaatimusten täyttäminen Kosovossa on edelleen hidasta, vaikka maakunnan tulevaisuudesta on käynnistetty kansainväliset neuvottelut.

Vaatimuksilla yritetään taata, että Kosovosta tulee oikeudenmukainen ja toimiva monietninen yhteiskunta. YK:n asettamat vaatimukset koskevat mm. ihmisoikeuksia, demokraattisia elimiä, etnistä suvaitsevaisuutta sekä poliisin toimintaa.

Kosovo on yhä osa Serbiaa, mutta vuodesta 1999 lähtien se on ollut YK:n hallinnassa. Kosovossa enemmistönä olevat albaanit haluaisivat maakunnan itsenäisyyttä, mihin taas Serbia ei suostu.

Maakuntaa koskevat neuvottelut, joita käydään YK:n erityislähettilään, presidentti Martti Ahtisaaren johdolla, keskeytettiin Kosovon presidentin Ibrahim Rugovan kuoleman johdosta. Niitä on määrä jatkaa ensi kuun alussa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat