Mainos

Annan: Bosnian sotarikolliset vastaamaan teoistaan

YK:n pääsihteeri vaatii Bosnian sotarikollisten saattamista oikeuden eteen vastaamaan sodanaikaisista teoistaan. Tanskaan tänään saapunut Kofi Annan sanoi, että ainoastaan tällä tavalla päästään parantamaan sodan aiheuttamia vammoja.

Annanin mukaan sotarikoksista epäillyillä on aivan liian paljon valtaa - erityisesti Bosnian serbitasavallassa - jotta he voisivat välttää oikeudenkäynnin.
- On tärkeätä, että heidät saadaan oikeuden eteen, jotta haavojen parantumisen voisi alkaa ja ihmiset pääsisivät taas käsiksi töihin.

Annan sanoi Kööpenhaminassa pitämässään lehdistötilaisuudessa, että yritykset saada Yhdysvallat tiiviimpään yhteistyöhön YK:n kanssa ovat edistyneet. Annanin mukaan on myös toiveita siitä, että Yhdysvallat maksaisi rästiin jääneet jäsenmaksunsa. YK:n suurimmalla rahoittajalla on tällä haavaa noin 1,6 miljardin dollarin maksurästit maailmanjärjestölle.

-Jos Yhdysvallat haluaa johtavaa osaa YK:ssa, sen on myös varauduttava maksamaan osuutensa, Annan sanoi.

Annan jatkoi tänään Pohjoismaiden-kiertuettaan Tanskaan vietettyään sitä ennen kesälomaa vaimonsa kotimaassa Ruotsissa. Ennen kesälomaansa pääsihteeri teki kaksipäiväisen vierailun Suomeen.
(STT-RB-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.