Mainos

Annan: Basraa uhkaa humanitaarinen katastrofi

Yhdistyneiden kansakuntien pääsihteeri varoittaa, että irakilaista Basran kaupunkia uhkaa vakava katastrofi. Samaan aikaan arabimaat vaativat liittoumaa vetäytymään Irakista.

Yhdistyneiden kansakuntien pääsihteeri Kofi Annan varoittaa, että irakilaista Basran kaupunkia uhkaa vakava katastrofi.

Kaupungin ympäristössä käydyt rajut taistelut ovat johtaneet siihen, että siellä ei ole enää vettä eikä sähköä. Annanin mukaan nopeat toimet ovat tarpeen. -Sen kokoinen kaupunki ei tule toimeen pitkään ilman vettä ja sähköä, varoitti Annan.

Punainen risti on kertonut Annanille, että Basraa palveleva vedenpuhdistamo on ollut pois toiminnasta perjantaista lähtien. Wafa al Quadin puhdistamo tuottaa yli puolet kaupungin vedestä. Vettä tarvitaan välttämättä kaupungissa, jossa päivälämpötila nousee jopa 40 asteen lukemiin.

Annan lupasi myös, että humanitaarinen apu Irakiin aloitetaan heti, kun se on vain mahdollista. Hän muistutti, että 60 prosenttia Irakin asukkaista on ollut riippuvaisia ruokaa öljystä -ohjelmasta, joka on nyt keskeytynyt.

Arabimaat vaativat liittoumaa vetäytymään Irakista

Arabimaiden ulkoministerit tuomitsivat tänään Irakin vastaisen hyökkäyksen ja vaativat Yhdysvaltoja ja Britanniaa vetämään heti joukkonsa Irakista. Maat antoivat julkilausumansa Kairossa pidetyn kokouksen päätteeksi.

Julkilausumassa vaaditaan "miehitysjoukkojen välitöntä vetäytymistä ilman ehtoja". Arabiliiton pääsihteerin Amr Moussan mukaan julkilausuma hyväksyttiin muuten yksimielisesti, paitsi että Kuwait esitti siihen varaumia.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 24.03.2003).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.