Mainos

Annan arvosteli Yhdysvaltoja

YK:n pääsihteeri Kofi Annan on arvostellut Yhdysvaltoja ns. ennaltaehkäisevistä iskuista Irakiin. Annanin mukaan Irakiin on rakennettava toimiva demokraattinen yhteiskunta.

YK:n pääsihteerin Kofi Annanin mukaan YK ja kansainvälinen yhteisö on valmis olemaan kaikin tavoin mukana Irakin jälleenrakennuksessa. Annanin mukaan erimielisyydet on siirrettävä sivuun vapaan ja demokraattisen Irakin luomiseksi.

YK:n yleiskokouksen yleiskeskustelussa puhuneen Annanin mielestä ennen osallistumista Irakissa on kuitenkin saatava kuitenkin aikaan vakaa politiikka, jota noudatetaan.

Annan arvosteli samalla Yhdysvaltoja puheessaan. Hänen mukaansa terroristien ja joukkotuhoaseiden aiheuttamaa uhkaa vastaan on toimittava yhdessä, ei Yhdysvaltain harjoittamien ns. ennaltaehkäisevien iskujen avulla.

YK:n pääsihteeri sanoi myös, että viimeiset kaksitoista kuukautta ovat olleet hyvin tuskallisia kaikille niille, jotka "uskovat yhteisöllisiin ratkaisuihin". Hän vaatikin kaikkia maita tarkastamaan mm. köyhyyttä, kansainvälistä turvallisuutta ja terrorismia koskevaa politiikkaansa.

Bush pyysi apua Irakin jälleenrakentamiseen


Yhdysvaltain presidentti George Bush painotti yleiskokouksessa pitämässään puheessaan Irakin jälleenrakentamisen tärkeyttä.

Bush pyysi YK:ta auttamaan poliittisen järjestelmän, ja muun muassa vaalijärjestelmän synnyttämisessä Irakiin. Yhdysvaltain presidentin mielestä vallansiirtoa irakilaisille ei kuitenkaan pidä kiirehtiä, muttei myöskään tarpeettomasti viivyttää.

Irakiin tulisi Bushin mielestä saada demokraattisesti vapaissa vaaleissa valittu hallitus.

(MTV3-Reuters-STT)

(Seitsemän uutiset 23.09.2003)

(Kymmenen uutiset 23.09.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.