Mainos

Annan: Afrikan nälän vuoksi toimiin

YK:n pääsihteeri Kofi Annan sanoi tänään, että maailma voi vieläkin pelastaa ihmisiä Afrikan sarvessa raivoavalta nälänhädältä, mikäli toimii nopeasti.

Kofi Annan

-Mielestäni saatamme olla hieman myöhässä, mutta jos toimimme nyt, ei ole liian myöhäistä pelastaa ihmishenkiä, sanoi Annan toimittajille keskusteltuaan Italian ulkoministerin Lamberto Dinin kanssa.

-Vaadin niitä, joilla on mahdollisuus antaa, antamaan ja antamaan anteliaasti, Annan lisäsi. Etiopia syytti tänään rikkaita maita odottelusta, kunnes he näkevät "luurankoja tv-ruuduissa".

Etiopiassa arvellaan, että uusi nälänhätä saattaa olla yhtä katastrofaalinen kuin vuosien 1984-1985 nälänhätä, joka tappoi noin miljoona ihmistä.

YK:n mukaan jopa 16 miljoonaa ihmistä uhkaa Koillis-Afrikassa nääntyminen nälkään heikkojen sateiden, jatkuvien satokatojen ja myös asekonfliktien aiheuttaman sisäisen pakolaisuuden takia. Etiopian ulkoministeri Seyoum Mesfin varoitti eilen, että lähes kahdeksaa miljoonaa ihmistä uhkaa nälkäkuolema pelkästään Etiopiassa.

Nälänhätä uhkaa Etiopian lisäksi Somaliaa, osaa Keniaa ja Eritreaa. Eräs yksityinen avustusryhmä on sanonut, että Ogadenin alueella Itä-Etiopiassa menehtyy jo nyt päivittäin 14 lasta nälkään.

Annan lähettää YK:n elintarvikeohjelman WFP:n toimitusjohtajan Catherine Bertinin Afrikan sarveen ensi viikolla suunnittelemaan nälänhätää lievittäviä toimenpiteitä. Italian ulkoministeri Dini sanoi, että Italia valmistelee parhaillaan lisäapua nälänhätäalueille.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.