Mainos

Annan: Aasian jälleenrakennus hidasta

Kofi Annanin mukaan lukuisiin maihin levittäytyvä avustusoperaatio on erittäin monimutkainen. Kyseessä on YK:n historian suurin katastrofi.

Hyökyaallon turmelemat alueet tarvitsevat jopa kymmenen vuotta toipuakseen, YK:n pääsihteeri Kofi Annan varoittaa.

Annan korosti amerikkalaisen ABC-televisioyhtiön haastattelussa, että lukuisiin maihin levittäytyvä avustusoperaatio on erittäin monimutkainen. Hänen mukaansa jälleenrakennus voi viedä viidestä kymmeneen vuotta.

- Kyseessä on YK:n historian suurin katastrofi, Annan totesi.

Aasian katastrofialueelle on luvattu apua kahden miljardin dollarin eli noin 1,5 miljardin euron arvosta. Annan osallistuu torstaina Jakartassa Indonesiassa järjestettävään kansainväliseen avustuskokoukseen, jossa koordinoidaan katastrofialueen apua.

Indonesia: apukokous pohtii myös tsunamivaroitusta

Katastrofialueen hätäapua koordinoiva huippukokous aikoo keskustella myös hyökyaaltojen varoitusjärjestelmästä, kertoo Indonesian ulkoministeri Hassan Wirayuda.

Kansainvälinen apukokous suunnittelee pitkäaikaista apua hyökyaallon runtelemille alueille, mutta se pohtii myös keinoja ehkäistä katastrofeja nykyistä paremmin.

Jakartan huippukokoukseen osallistuvat Kofi Annanin lisäksi muun muassa useiden Aasian maiden johtajat. Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powell on matkustanut tuhoalueelle mutta vielä ei ole selvää, aikooko hän osallistua apukokoukseen.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.