Mainos

Anna-Maja Henriksson Seinäjoen sairaalan häirikkösoitoista: ”Toivon, että ne loppuvat nyt ja heti”

3:13

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson tuomitsee Seinäjoen sairaalaan kohdistuneet häirintäsoitot. Hänen mielestään ne ovat väärä tapa osoittaa tyytymättömyyttä hallituksen päätökseen.

Pohjanmaalla pitkään kiehunut kiista laajan päivystyksen sairaaloista on saanut jo arveluttavia piirteitä, kun Seinäjoen sairaala on joutunut ruotsinkielisten häirintäsoittojen kohteeksi.

Taustalla on Seinäjoen sairaalan valikoituminen laajan päivystyksen sairaalaksi ja Vaasan sairaalan jääminen päivystysringin ulkopuolelle. 

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin hallintojohtaja Johanna Sorvettula kertoo, että häirikkösoittajat ovat puhuneet ruotsia niin nopeasti, hiljaa ja epäselvästi, että edes natiiviruotsinkieltä puhuvat eivät ole saaneet selvää.

Lisäksi Presidentinkansliaan on lähetetty tällä viikolla yli 3 000 kirjettä, joissa on ilmaistu huoli ruotsinkielisten asemasta päivystyskiistassa.

RKP:n puheenjohtajalta Anna-Maja Henrikssonilta ei heru ymmärrystä häirikköjä kohtaan.

– Se on täysin tuomittavaa toimintaa. Toivon, että se loppuu nyt ja heti. Tämmöistä ei voi tietenkään mitenkään hyväksyä. Ja jos on pettynyt tähän 12+1-päätökseen, jonka hallitus on hylännyt, siihen ei auta, että kostetaan Seinäjoen sairaalalle. Se on täysin väärin, Henriksson toteaa MTV Uutisten haastattelussa. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.