Mainos

Anna Lindhin murhassa pidätys

Ruotsin poliisi on pidättänyt eilen illalla ruotsalaismiehen, jota epäillään ulkoministeri Anna Lindhin murhasta.

Siviilipukuiset poliisit pidättivät ulkoministeri Anna Lindhin murhasta epäillyn miehen kello 22.07 Suomen aikaa ravintolasta Solnasta, läheltä Råsundan jalkapallostadionia, noin viisi kilometriä Tukholman keskustasta. Mies oli pidätyshetkellä tiettävästi aseeton eikä hän tehnyt vastarintaa.

Tutkinnanjohtaja Leif Jennekvist kertoi puolilta öin tiedotustilaisuudessa, että pidätys sujui rauhallisesti. Mies on todennäköisesti tavaratalo NK:n nauhoilla esiintyvä henkilö.
-Hän ei ole aivan eri näköinen kuin kuvissa esiintyvä henkilö, Jennekvist kierteli. Jennekvistin mukaan Lindhin murhaa ei ole vielä suinkaan ratkaistu, vaan edessä on pitkä ja monimutkainen esitutkinta.

Miehen pidätyksen yhteydessä vietiin myös kuultaviksi kaksi muuta miestä, mutta heitä ei otettu kiinni. Lisäksi eilisen aikana poliisi kuuli useita muita henkilöitä ja teki kotietsintöjä Tukholman alueella. Kuultujen joukossa oli yksi nainen. Jennekvistin mukaan miehen jäljille päästiin useiden seikkojen ansiosta, joista yhtenä tekijänä olivat yleisövihjeet. Tieto miehen olinpaikasta saatiin juuri ennen pidätystä, Jennekvist sanoi. Jennekvistin mukaan ketään muuta ole määrätty pidätettäväksi.

Miestä kuvataan taparikolliseksi

Epäillyn turvakamerakuvia

Ruotsalaisten tiedotusvälineiden mukaan pidätetty mies on 35-vuotias ja hänellä on kertynyt rikosrekisteriin 18 merkintää mm. varkauksista, vahingon aiheuttamisesta, kotirauhan rikkomisesta sekä aselain rikkomisesta. Pisin miehen toistaiseksi saama vankilatuomio on kahdeksan kuukautta törkeästä petoksesta.

Poliisi ei antanut miehen henkilöllisyyttä julki, mutta Ruotsin tiedotusvälineissä liikkui hänestä eilen illalla runsaasti tietoja. Epäillyn äiti hakeutui itse poliisin suojiin, koska hänen kotiaan piiritti sankka toimittajien joukko, joten epäillyn nimi oli liki kaikkien ruotsalaisten tiedotusvälineiden tiedossa.

Poliisilla kiire koota vangitsemisen vaatimat todisteet

Poliisi vahvisti, että mies on ruotsalainen ja että hänet on pidätetty kuulusteluja varten. Lisäksi oikeuslääkäri tutkii miehen ja hänestä otetaan dna-näyte. Ruotsissa pidätettyä voidaan pitää kiinni otettuna kolme vuorokautta. Sen jälkeen hänet on vangittava tai päästettävä vapaaksi. Mahdollisen vangitsemisoikeudenkäynnin pitäisi siis olla viimeistään perjantai-iltana.

Poliisin listalla on yhä henkilöitä, jotka se haluaa tavoittaa ja puhutella. Heidän mahdollinen osallisuutensa murhaan tarkistetaan, sanoi tutkinnanjohtaja Jennekvist. Poliisilla on edelleen tiedossaan ainakin viisi henkilöä, joiden mahdollinen osallisuus murhaan pitää tarkistaa. Nämä viisi henkilöä ovat Jennekvistin mukaan ruotsalaisia eikä heillä ole yhteyttä keskenään.
-He eivät ole ryhmä, Jennekvist sanoi.

(MTV3-AFP-STT)

(Huomenta Suomi 17.09.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.