Mainos

Anna Lindhin murhaajaksi epäilty hakee korvauksia lehdiltä

Ruotsin ulkoministeri Anna Lindhin murhasta epäilty mies hakee oikeudessa noin 25 000 euron vahingonkorvausta Sydsvenska Dagbladet -lehdeltä. Mies on haastanut oikeuteen myös muita lehtiä.

Lehdissä "35-vuotiaaksi" nimetty mies pidätettiin muutama päivä Lindhin murhan jälkeen. Tämän jälkeen miehen taustoista kirjoitettiin laajalti eri lehdissä, mitä mies pitää mustamaalaamisena. Sydsvenskanin artikkeleissa miestä kuvailtiin rikollistaustaiseksi sekä kerrottiin miehen psykiatrisista diagnooseista ja äärioikeistolaisista mielipiteistä. Lehti näytti myös kuvan hänen entisestä asunnostaan ja julkaisi miehen tunteneiden kommentteja.

Lehti on puolustautunut toteamalla, että kyse oli tavallisesta uutisvälityksestä, ja tiedot epäillyn miehen aikaisemmasta rikostaustasta ja huumeongelmista olivat olennaisia kuvaamaan henkilöä lukijakunnalle.

Mies vapautettiin samana päivänä kun sittemmin murhasta tuomittu Mijailo Mijailovic otettiin kiinni. Anna Lindhiä puukotettiin Tukholmassa NK-tavaratalossa 10. syyskuuta 2003. Hän kuoli saamiinsa vammoihin seuraavana aamuna.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.