Mainos

Anna-Leena Härkönen oli hukkua – ”Nyt otan toisenkin palan pullaa, koska se voi olla viimeinen”

Kirjailija Anna-Leena Härkönen joutui viime kesänä koskenlaskuonnettomuuteen, jossa hän painui kaatuneen veneen alle ja taisteli päästäkseen pinnalle. Kokemus kuoleman lähellä käymisestä johti muutoksiin omassa elämässä.

– Se muutti kaiken. Olin kyllä niin naiivi, että ajattelin, että nyt minä en ole koskaan enää masentunut. Siinä olin väärässä – nyt keväällä, kun kirjan mennessä painoon olin hirveän väsynyt, tuli masennus pitkästä aikaa. Mutta ei minulla ole ollut elämässä koskaan niin pitkään, melkein vuosi... olin siis niin onnellinen, Anna-Leena Härkönen kertoi Hyvää Elämää -ohjelmassa.

Härkösen hirvittäväksi kuvailema kokemus kääntyi voitoksi.

– Tajusin, että herranjumala, lähtö voi tulla ihan minä päivänä vaan. Yritän olla itselleni armollinen ja ottaa sen toisenkin palan pullaa, vaikka ei saisi, koska se voi olla sinun viimeinen pala pullaa.

Härkönen lakkasi myös tapaamasta ihmisiä, joita ei jaksanut tavata. Se ei ollut helppoa.

– Mutta kun oikeasti aika on rajallinen. Jos lähden tiettyjen ihmisten seurasta aina pahalla mielellä pois, niin miksi tavallaan kunnioittaa ja roikkua siinä sen takia, että ystävyys on kestänyt vaikka 20 vuotta, jos ei se enää minun kannaltani toimi? 

– Siinä tuntee itsensä hirviöksi, varsinkin, jos toinen haluaisi jatkaa. Enkä minä ole sellainen ihminen, joka sanoisi, että ”en jaksa enää tavata sinua, koska ahdistun sinun seurassa”, vaan minä vain häivyn. Ja usein ihmisille ei hyödytä selittää – ihminen ei muutu kauheasti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.