Mainos

Anna lapselle vastuuta

Ammatikseen lasten kanssa työskentelevät jakoivat vinkkinsä lapsiperheen arkeen. Nämä asiat olisi jokaisen vanhemman hyvä tietää.

Käytä aurinkovoidetta kursailematta.

– 80 prosenttia auringon aiheuttamista vaurioista syntyy ennen 18 vuoden ikää, muistuttaa ihotautilääkäri Jody Levine New Yorkista.

Vauriot voivat ilmetä myöhemmin ryppyinä ja ihosyöpänä. Levine suositteleekin lisäämään aurinkovoidetta joka aamu, vaikka aurinko ei paistaisikaan.

Osta oikeankokoisia kenkiä

– Vanhemmat ostavat usein liian suuria kenkiä lapsilleen, koska he ajattelevat lapsen kasvavan niin nopeasti. Mutta lasten on huono kävellä liian isoilla kengillä, sanoo kenkämyyjä Kara Blazier.

Osta mieluummin kahdet kengät, jolloin sinun ei tarvitse tehdä uutta ostosreissua kenkäkauppaan puolen vuoden kuluttua. Näin lapsi saa kävellä oikeankokoisissa kengissä.

Proteiinia aamiaisella

– Aamiaisen täytyy olla kunnollinen, se ei saa olla makea, sanoo sairaanhoitaja Judy Bearman.

Nopeat hiilihydraatit, joita on esimerkiksi makeissa herkuissa ja valkoisessa leivässä, eivät pidä nälkää. Lapsen pitäisi syödä aamupalalla myös proteiinia, jota saa esimerkiksi kananmunasta.

Anna vastuuta

– Jos lapsi saa kotonaan vastuutehtäviä, hänen on helpompi olla tunnollinen oppilas koulussa, sanoo luokanopettaja Deen Logan.

Anna lapsellesi säännöllisiä, ikään sopivia tehtäviä. Se opettaa häntä noudattamaan ohjeita ja tekemään tehtävät loppuun.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.