Mainos

Anna Karenina tanssii balettia

Koreografian Suomen Kansallisbaletissa esitettävään teokseen on tehnyt Bolshoi-baletin taiteellinen johtaja Alexei Ratmansky.

Suomen Kansallisbaletissa saa ensi-iltansa ensi perjantaina klassikkoromaani Anna Karenina. Nimiroolissa tanssii Minna Tervamäki.

Baletti perustuu Leo Tolstoin klassikkoromaaniin Anna Karenina.

Koreografian teokseen on tehnyt Bolshoi-baletin taiteellinen johtaja Alexei Ratmansky. Kansainväliset kriitikot ovat kiittäneet Ratmanskyn liikekieltä nerokaaksi ja pakottomaksi. Ratmansky nostaa esiin tarinan kolmiodraaman.

Aiemmin Ratmansky on työskennellyt pitkään mm. Tanskan kuninkaallisessa baletissa tanssijana ja koreografina. Anna Karenina on kantaesitetty Kööpenhaminassa keväällä 2004.

Rakkausdraamassa Anna Kareninan roolissa tanssii Minna Tervamäki ja kreivi Vronskina Jani Talo.

Tervamäki: Rooli vaatii heittäytymistä

Ylhäisövaimo Anna Karenina pakenee kylmää avioliittoaan. Hän hylkää aviomiehensä ja poikansa intohimoisen rakkauden tähden. Samalla hän kääntää selkänsä yhteiskuntaluokkansa käyttäytymissäännöille. Intohimon viiletessä on jäljellä vain yksi ratkaisu.

- Tolstoin upea Anna Karenina on syvän inhimillinen kertomus elämän monimutkaisuudesta. Ratmanskyn koreografia keskittyy Annan tarinaan ja kertoo sen sävykkäästi ja osuvasti. Rooli vaatii rohkeaa heittäytymistä. Saan laittaa siihen koko tähänastisen elämäni, kertoo Minna Tervamäki.

(MTV3-Suomen Kansallisooppera)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.