Mainos

Ankara talouskuuri lisännyt ulkomaalaisvastaisuutta Kreikassa

Syvässä talouskriisissä rypevä Kreikka ei ole pystynyt tekemään käytännössä mitään maan kärjistyvälle ulkomaalaisongelmalle. Rasistiset iskut ovatkin maassa yhä yleisempiä.

Poliisi vahvistaa, että kaduilla liikkuu äärioikeistolaisia ryhmiä, jotka jahtaavat järjestelmällisesti erityisesti tummaihoisia.

Doctors of the World -järjestön Ateenan poliklinikalle tulee päivittäin maahanmuuttajia, joita on selvästi hakattu, kertoo järjestössä sosiaalityöntekijänä työskentelevä Nancy Retinioti.

– Monien iskujen kohdalla me emme tiedä mitä tapahtui, koska uhrit eivät kerro edes meille.

Erityisesti pääkaupunki Ateenan kadut ovat hengenvaarallisia maahanmuuttajille, joita tulee laittomasti rajojen yli edelleen useita satoja joka kuukausi. Konkursissa oleva Kreikka ei pysty tekemään asialle mitään.

– Me kaikki, eivät pelkästään ulkomaalaiset, vaan myös me kreikkalaiset kärsimme talouskriisistä. Me menetämme työpaikkamme, jotkut menettävät kotinsa. Kaikki ovat vihaisia ja viha muuttuu väkivallaksi, toteaa Elias el Hassan.

Rasistiset iskut ovat jokapäiväinen puheenaihe Ateenan somalikeskuksessa. Joukossa on myös monia Suomesta takaisin lähetettyjä turvapaikan hakijoita.

Elias el Hassan kertoo yhdestä rasistisesta iskusta.

– Yhtenä ainoana päivänä seitsemän somalia joutui väkivallan kohteeksi. Kolme heistä joutui sairaalaan.

Katso Tapio Nurmisen juttu (Seitsemän uutiset 27.6.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.