Mainos

Anja Eerikäisestä vuoden Kellokas

Eläinsuojeluvalvoja Anja Eerikäinen on valittu Naistoimittajat-yhdistyksen vuoden 1997 Kellokkaaksi. Valitsijoiden mukaan elämänuraansa muista välittämättä toteuttanut Eerikäinen on sopiva valinta 25. kellokkaaksi. Näin siitä huolimatta, että hän ei nostanut vuoden aikana varsinaisesti mitään uutta julkisuuteen, kuten kellokkaat yleensä ovat tehneet.

Yhdistys luonnehtii radikaalia, mutta ehdottomasti lain puitteissa toimivaa Eerikäistä vastapainoksi kettutytöille. Eerikäisen mielestä terrorismi ei johda mihinkään, vaan sulkee eläintensuojelijoilta loputkin ovet.

Anja Eerikäinen on työskennellyt eläinten eteen virallisesti vuodesta 1967 lähtien, ja aina kärsiviä on riittänyt. Hänen ansiostaan edistystä on tapahtunut esimerkiksi turkiseläinten kohtelussa ja etenkin teuraseläinten kuljetuksissa, mutta yksittäisiä kauhutapauksia on yhtä paljon kuin ennenkin.

Eerikäinen on maan ainoa kaupungin palkkaama eläinsuojeluvalvoja, joka tekee yhteistyötä niin poliisin, koulujen kuin eläinlääkäreidenkin kanssa. Turussa toimiva löytöeläinten hoitola on hänen perustamansa ja toimii hyvin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.