Anislammas

  • 600 g lampaan patalihaa; potkaa tai lapaa kuutioina
  • 2 tl aniksensiemeniä
  • 1 tl kuminansiemeniä
  • 4 tähtianista
  • 1 iso sipuli pieneksi hienonnettuna
  • 4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 1 dl punaviiniä
  • 3 dl lihalientä
  • suolaa
  • öljyä paistamiseen
  • tarjoiluun tuoretta korianteria & smetanaa

Tee herkullinen anislammas rautapadassa, mutta jos et omista sellaista paksupohjainen kattila käy hyvin. Kuumenna öljy padassa ja lisää siemenet, tähtianikset sekä silputut sipulit. Freesaa sipulit pehmeiksi, nosta lämpöä ja lisää tarvittaessa pataan vielä tilkka öljyä. Odota että öljy kuumenee ja lisää lammas. Ruskista. Kun lammas on saanut väriä, laita suolaa lukuunottamatta loput ainekset pataan ja kiehauta.

Anna padan hautua miedolla lämmöllä, kunnes lammas on aivan mureaa. Tähän voi mennä lampaan osasta riippuen 45 min – 2 tuntia. Tarvittaessa lisää pataan vettä, jos sitä tuntuu haihtuvan liikaa. Lopuksi lisää suola. Ruoka vain paranee hautuessaan ja sen voi valmistaa vaikka edellisenä päivänä. Ripottele lämpimän padan päälle juuri ennen tarjoilua tuoretta korianteria ja tarjoa smetanan ja uuniperunoiden kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat