Mainos

Animaatiofestivaali Animatricks marraskuussa Helsingissä

Animaatiofestivaali Animatricks esittelee jälleen uutta animaatioelokuvaa sekä alan pioneereja. Kolmas Animatricks järjestetään marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna elokuvateatteri Andorrassa ja Kulttuuriareena Gloriassa Helsingissä.

Kotimaisista konkareista esittelyvuorossa on 1970-luvulta alkaen Englannissa työskennellyt ja animaatioiden tekoa opettava Marjut Rimminen. Hänen tuotantonsa on jaettu festivaalilla kolmeen näytössarjaan: animaatiolyhytelokuviin, mainoksiin ja lasten animaatioihin.

Festivaalilla esitellään myös suomalaista animaatiomainonnan historiaa. Suomen elokuva-arkiston kanssa kootut kaksi sarjaa alkavat ensimmäisistä animaatiomainoksista 1930-luvulta ja päättyvät 1960-luvun puoliväliin.
Vuosittain festivaali esittelee tarkemmin yhden eurooppalaisen maan animaatioita. Tänä vuonna vuorossa on Britannia. Sen satavuotista animaatiohistoriaa esitellään laajasti. Britannia-sarjoissa nähdään muun muassa täyspitkät elokuvat Animal Farm (1954) ja Secret Adventures of Tom Thumb (1993).

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.