Mainos

Angry Birdsistä tuttu Rovio myöntää: Yritysostot mahdollisia

Angry Birds -pelistä maailmanmaineeseen noussut suomalainen pelivalmistaja Rovio Entertainment myöntää, että yritysostot tänä vuonna voivat olla mahdollisia. Yhtiö pohtii myös pörssiin listautumista "jollain aikavälillä", mahdollisesti jopa ensi vuonna.

Rovion viestintäjohtaja Ville Heijari kertoo MTV3 Uutisille, että yhtiö on käynyt yhteistyökeskusteluja kansainvälisten pelivalmistajien kanssa.

– Olemme keskustelleet siitä, mitä yhteistyötä voisimme tehdä. Keskusteluissa ovat nousseet esiin myös mahdollisuudet fuusioista, mutta mitään konkreettista kerrottavaa minulla ei vielä ole. Yritysostoja voi tulla kuitenkin kyseeseen tänä vuonna, Heijari selvittää.

Viime vuonna Rovio osti esimerkiksi helsinkiläisen animaatiostudio Kombon. Heijarin mukaan Rovio pyrkii kasvamaan voimakkaasti tänäkin vuonna, minkä myötä yritysostot voivat olla mahdollisia.

Yritysostot voi olla mahdollisia esimerkiksi animaatiopuolella ja yhtiön oheistuotteiden puolella. Rovio on lihottanut kassaansa esimerkiksi Angry Birds -pehmoleluja valmistamalla.

– Rovio ei ole kuitenkaan myynnissä, Heijari tähdentää.

Singapore, Hongkong, New York…

Heijarin mukaan yhtiö aikoo listautua pörssiin jollakin aikavälillä, mahdollisesti jo ensi vuonna. Peliyhtiön tähtäimessä ovat erityisesti kasvavat markkinat Aasian suunnalla.

– Pörssilistautuminen voi tulla kyseeseen esimerkiksi Hongkongissa tai Singaporessa. Myös Yhdysvallat on meille tärkeä. Listautuminen riippuu tilanteesta.

Heijarin mukaan Roviolta voidaan odottaa tänä vuonna monia uusia oheistuotteita ja uusien pelien lanseerauksia. Peliyhtiö julkaisee noin kahden viikon kuluttua Facebookissa toimivan Angry Birds -pelin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.